«Ξύπνα, φεύγουμε», μου είπε η σύζυγός μου

0
66

Η Πόπη με τον σύζυγό της Παναγιώτη και τον 3χρονο γιό τους είχανε πάει διακοπές στην Ερέτρια Ευβοίας για μία εβδομάδα. Πριν την επιστροφή τους στο Λουτράκι όπου έμεναν, αποφάσισαν να πάνε σε σπίτι φιλικής οικογένειας στο Μάτι.
Στις 18:30 το απόγευμα η Πόπη μύρισε τον καπνό στην ατμόσφαιρα.
«Ξύπνα, φεύγουμε» είπε στο σύζυγό της.
Μαζέψανε τα πράγματα, τα φορτώσανε στο αυτοκίνητο και μπήκανε μέσα για να φύγουν.
Το ζευγάρι μαζί με το 3χρονο παιδί τους, κινήθηκαν με το αυτοκίνητό τους, προς μία κοντινή κατοικία από εκείνη στην οποία φιλοξενούνταν, προκειμένου να παραδώσουν το κλειδί του σπιτιού στον φίλο τους.
Μέχρι εκείνη την ώρα, η οδός Περικλέους και η λεωφόρος Ποσειδώνος ήταν ανοιχτές.
Ο Παναγιώτης παρέδωσε το κλειδί. Μέχρι να επιστρέψει στο αυτοκίνητο οι δρόμοι είχαν μπλοκάρει από ακινητοποιημένα οχήματα.
“Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά το αυτοκίνητό μας. Ούτε που είχαμε μπορέσει να αντιληφθούμε ότι η πυρκαγιά κατέκαιγε πια τα πάντα γύρω μας” είπε ο Παναγιώτης.
Οι δυο γονείς αναφώνησαν σε πανικό και τρόμο: «Το παιδί, το παιδί!».
Ο Παναγιώτης άρπαξε στην αγκαλιά το παιδί, το τύλιξε με μια πετσέτα και άρχισε να τρέχει προς τη θάλασσα ανάμεσα σε φλόγες που υψώνονταν σε ύψος πέντε μέτρων, με το θερμικό φορτίο να καίει τα πάντα γύρω, μέσα σε ουρλιαχτά ανθρώπων. Έμεινε στην παραλία μαζί με το παιδί έχοντας χάσει τα ίχνη της Πόπης και μη γνωρίζοντας που βρίσκεται εκείνη.
Αργά το βράδυ, όταν οι φλόγες έπεσαν και σταμάτησαν οι εκρήξεις στα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων, επέστρεψε στο σημείο όπου ήταν το αυτοκίνητο. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Είδε μία καμένη σορό δίπλα…
Το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε έξω από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο της, δεν ήταν δυνατόν να αναγνωριστεί από τον αδερφό της. Ζητήθηκε ταυτοποίηση, μέσω test DNA. «Αν δεν ταυτοποιηθεί η σορός που βρέθηκε δίπλα στο αμάξι, η Πόπη είναι αγνοούμενη», δήλωνε συνεχώς ο πατέρας της.
Λίγες ημέρες μετά, η τραγική επιβεβαίωση ήρθε. Η Πόπη, ήταν ανάμεσα στα θύματα.
Καταγεγραμμένο θύμα 1
Αληθινά θύματα;

Πηγή:https://www.loutraki365.gr/