Συγνώμη Πιλότου Ελικοπτέρου από Επιβάτες Sea Jet

0
1010

Το ατύχημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου όπου τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά στο λόφο της Αγ. Μαρίνας Δήμου Ν. Μάκρης. Η φωτιά προχώρησε σε δύσβατη περιοχή όπου αναγκάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με το πρώτο φως να σπεύσουν πυροσβεστικά εναέρια μέσα για να την καταπολεμήσουν.


Ωστόσο την ίδια ώρα σε κοντινή απόσταση βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή το επιβατικό Sea Jet της Golden Star Ferries. Οι κάτοικοι της περιοχής μπωρει να γνωρίζουν καλά πια πώς οι έντονοι καπνοί από την εξάτμιση του Τζετ είναι καθημερινότητα και ακόμα και το Λιμενικό Σώμα παραβλέπει και έχει συνηθίσει την μόλυνση αυτή αλλά για τον άτυχο πιλότο αυτή η εικόνα ήταν πρωτοφανές και ακολούθησε η ρίψη πάνω από το τζετ και τους επιβάτες. Ο Πιλότος Θανάσης Κ. μόλις είχε ανεφοδιαστεί με νερό και γυρνώντας για την φωτιά στην Αγ. Μαρίνα βρέθηκε τετ α τετ με το Τζετ και τους έντονους καπνούς.


Θανάσης Κ.: “Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε και ευτυχώς δεν προέκυψε κάτι χειρότερο από το να βραχούν μερικοί επιβάτες. Είμαι πολλά χρόνια στην δασοπυρόσβεση και βρισκόμενος μέσα στους έντονους μαύρους καπνούς το δάχτυλο μου ενστικτωδώς πάτησε την σκανδάλη και απελευθέρωσε το νερό. Οι έντονοι μαύροι καπνοί μου θύμισαν άσχημες εικόνες από την τραγωδία στο Μάτι και πραγματικά το μυαλό μου θόλωσε. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και όταν βρέθηκα στα καλά μου το νερό είχε πάρει πορεία προς το Τζέτ. Ζητώ συγνώμη!”


Από την ρίψη και την εισροή νερού στο φουγάρο του Τζετ προκλήθηκε ζημιά που ακινητοποίησε το επιβατικό αρκετή ώρα έξω από την θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας και ταλαιπώρησε τους ήδη τρομαγμένους επιβάτες ακόμα περισσότερο.