Συγκάλυψη, πόσοι είναι οι νεκροί της 23 Ιουλίου?

0
292

Πόσα είναι τελικά τα πραγματικά θύματα της καταστροφής αναρωτιέται ο Αρης Χειρουβέιμ, μοναδικός επιζών της οικογένειας Χεουβείμ. 

Στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του. Από την άλλη, στην Αθηναϊκή Δημοκρατία δεν μπορούσες να ψηφίσεις αν δεν είχες γνώμη. Σήμερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας λέει ότι του κατέβει χωρίς να αντιλαμβάνεται αν έχει βάση και τι συμβαίνει πραγματικά. Λυπάμαι για όσους βρίσκουν μακάβριο το θέμα αλλά για εμένα είναι μείζον.

Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούμε να συζητάμε για οποιαδήποτε τραγωδία χωρίς να την έχουμε οριοθετήσει. Οι κάτοικοι κατέγραψαν λοιπόν, 102 θύματα και σίγουρα υπάρχουν λάθη (χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που έφυγαν αργότερα). Και σίγουρα υπάρχει ομαδικός τάφος με ανθρώπινα μέλη που δεν απασχολούν κανέναν. Στο πόρισμα για το Λιμενικό (καταγραφή από Δημόσιο Λειτουργό) αναφέρονται 101 θύματα. Από τον Ανακριτή (καταγραφή από Δημόσιο Λειτουργό) αναφέρονται 100 θύματα και 2 σωροί ΑΛΣ (Άνευ Λοιπών Στοιχείων). Με αυτό (εκτός κάποιου απροόπτου) θα πάμε στα δικαστήρια. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υποθέσεις.