Ως εδώ κύριε Πρωθυπουργέ!

0
448

Πλησιάζουμε τρία χρόνια όχι μόνο από την καταστροφή της 23 Ιουλίου από σοβαρή αμέλεια αλλά 3 χρόνια γελοίας αντιμετώπισης και όλων αυτών που εσείς ο ίδιος κύριε Μητσοτάκη καταγγείλετε προεκλογικά!

Το 2016 για οικονομικούς λόγους ξεσηκώθηκαν οι αγρότες και έκλεισαν μια ολόκληρη εθνική οδό για ημέρες. Έτσι θα είχε γίνει και εδώ κύριε πρωθυπουργέ αν η καταστροφή αυτή δεν αφορούσε ανθρώπους με πολύ διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο χωρίς να θέλω να προσβάλω τους αγρότες κάθε άλλο μας υπέδειξαν τον τρόπο και τους καμαρώνουμε για την δυναμικότητα τους. Καλούμε και αυτούς μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.

Οι άνθρωποι της τεράστιας καμένης έκτασης κάναμε τεράστια υπομονή. Κάναμε όλων των ειδών συζητήσεις και επικοινωνία. Το διάστημα αυτό δεν είμαστε μόνο θύματα αυτής της απίστευτης καταστροφής λίγα χιλιόμετρα από την βουλή των Ελλήνων αλλά θύματα μιας απέραντης γραφειοκρατίας, διαφθοράς και ανοργανωσιάς.

Καταδικάζω την κυβέρνηση του Κυρίου Τσίπρα, την απαράδεκτη ανοργάνωτη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Δημάρχους στους εμπλεκόμενους Δήμους, την Νομαρχεία, το Λιμενικό και αστυνομικό σώμα και φυσικά και τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Τους περισσότερους που μόλις ανάφερα κύριε πρωθυπουργέ τους καταδικάσατε προεκλογικά ο ίδιος. Ζητάμε επιτέλους δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία αυτών, που κάνανε σε πολύ μεγαλύτερο θα έλεγα το μέγιστο βαθμό εγκληματική πράξη σχετικά με το Express Samina και αυτά που ακολούθησαν τότε. Εδώ δεν μιλάμε για 85 Θύματα κύριε Μητσοτάκη. Μιλάμε για 11 παιδάκια, για 100+ νεκρούς και ομαδικούς τάφους. Για σορούς που κάνανε βόλτες στο πέλαγος τουμπανιασμένοι για μέρες!

2016, αγρότες κλείνουν την Εθνική Οδό

Αντί για αυτό, γίναμε θεατές πως άνθρωποι σε θέσεις κλειδί και θέσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το μοιραίο όχι μόνο τρία χρόνια δεν βρίσκονται στην φυλακή αλλά τους δόθηκε προαγωγή.

Καταδικάζω την κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας για την συγκάλυψη, την γραφειοκρατία, την αδιαφορία και πάνω απ όλα την στάση της απέναντι στους πυρόπληκτους.

Χάρη στο σκάνδαλο της καταστροφής αυτής σας δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσετε την χώρα. Μας προδώσατε! Οι συνεργάτες σας μας πρόδωσαν, αγόρασαν καναπέδες με απευθείας αναθέσεις και κάναν ανακαινίσεις την ώρα που εμείς υποβιβαστήκαμε στο κατώτερο.

Πώς και με τι θράσος ανακοινώσατε δημόσια πως το Μάτι θα γίνει μια πόλη πρότυπο? 3 Χρόνια ζούμε συνεχές διακοπές ρεύματος, διακοπές ύδρευσης, ζούμε σε δρόμους που έχει ακόμα καμένες πινακίδες και σήμανση, τρύπες και μπαλώματα.

Ένας πράσινος παράδεισος μετατράπηκε σε έρημο με ερείπια


Τι κάνατε αλήθεια για εμάς?
Με την βοήθεια ιδιωτών καταφέραμε να ανακαινίσουμε καμιά παιδική χαρά, στο χωριό μου το λένε προσπαθούμε με πορδές να βάψουμε αυγά.
Είμαστε θεατές σε αγορές μαχητικών αεροσκαφών δισεκατομμυρίων, και εδώ ακόμα και οι δωρεές από άλλες χώρες και από ιδιώτες εξαφανίστηκαν. Δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές αναμασήσατε και ανακοινώθηκαν ξανά και ξανά τα 10 εκ. ευρώ της Κύπρου που θα φτιάχναμε το νοσοκομείο της Νταού Πεντέλης.

Ως εδώ κύριε πρωθυπουργέ! Ως εδώ, η υπομονή μας έφτασε στο τέλος!
Η μεγαλύτερη καταστροφή μετά το πόλεμο εξετάζεται επί 3 χρόνια από έναν άνθρωπο, το Κύριο Μαρνέρη. Σοβαρολογείτε? Εσείς δεν έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό? Που γίνεται αυτό, στο χωριό σας? Πώς επιτρέπεται μια υπόθεση με τόσους νεκρούς και εμπλεκόμενους να μην εξετάζεται από μια σοβαρή ομάδα. Δεν ήθελα να πιστέψω στα μάτια μου όταν πήγα να καταθέσω, στο μυαλό μου είχα έναν ολόκληρο όροφο με γραφεία και ανθρώπους να διαχειριστούν μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Η Coca Cola να έβγαζε ένα καινούριο προϊόν περισσότερο έμφαση θα έδινε. Ντροπή! Πώς αισθάνεστε ακούγοντας τις συνομιλίες των υπηρεσιών την ώρα της φωτιάς?

Η ΏΡΑ ΕΦΤΑΣΕ, ΩΣ ΕΔΩ!
Ζητάμε ανοιχτή δίκη να παρακολουθήσει όλος ο κόσμος, ζητάμε δικαίωση και να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά αυτή η κόλαση.
Ζητάμε πίσω τα σπίτια μας, και αυτά αξιοπρεπές και όχι με παζάρια. Ζητάμε να γίνουν τα πάντα να επιστρέψει η αντικειμενική αξία της γειτονιάς μας τουλάχιστον στο επίπεδο που ήταν! Ζητάμε να πέσουν λεφτά στην περιοχή ΤΩΡΑ.
Τα σπίτια μας, δρόμοι, υποδομές.
Ήμαστε αποφασισμένοι, ζητάμε πίσω τις ζωές μας και αυτό τώρα!