Οι Νεκροί Μας Έχουν Όνομα

0
1178

Αρκετές είναι οι αναφορές για τα 102 καταγεγραμμένα θύματα της φονικής 23 Ιουλίου.

Πέρα από εμάς που ζούμε εδώ ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων πρέπει να κυνηγήσουμε να ενημερωθεί και ο υπόλοιπος κόσμος, ότι οι νεκροί μας δεν ειναι απλά ένας αριθμός!


Ο Κάθε νεκρός μας έχει την προσωπική του ιστορία, την προσωπική του τραγωδία και το προσωπικό του δράμα που έζησε και συνεχίζουν να ζουν οι άνθρωποι που άφησε πίσω του.
Μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να σκέφτηκε να βάλει στο συρτάρι τους 102 εξοφλώντας και την οικογένεια με 10.000 ευρώ, αλλά σε εμάς που συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της αθλιότητας του κάθε υπευθύνου της στραβής του βάρδιας δέν επιτρέπουμε το τσουβάλιασμα!
Δεν καταφέρατε δύο χρόνια μετά να βάλετε ούτε ένα μνημείο για τους ανθρώπους μας, τι κάνατε αλήθεια 2 χρόνια τώρα για εμάς?


Ο σύνδεσμος εδώ οδηγεί σε χάρτη της Google με καταγεγραμμένα τα θύματα και την τοποθεσία που βρέθηκαν.

Παρ όλο που δημοσιεύτηκε πριν καιρό, εγώ το είδα πρόσφατα και θεωρώ υποχρέωση να μπει με όλες τις πληροφορίες που μαζεύουμε καθημερινά στο Ιστότοπο μας.
Ευχαριστώ, και πολλά συγχαρητήρια στο Κύριο Δημήτρη Δημητρέλια και όσους ακόμα εργάστηκαν για να συλλέξουν πληροφορίες και να φτιάξουν αυτό το χάρτη που σίγουρα χρήζει ακόμα αρκετή βελτίωση και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας για αυτό.


Παρακαλώ πολύ τους συγγενής των θυμάτων να επιτρέψουν και να βωηθήσουν στο οι άνθρωποι αυτοί να μην αντιμετωπίζονται στην κοινωνία μας ως ένας αριθμός, και να επιτρέψουν στην προσωποποίηση τους. Αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα με δημόσια προσθήκη φωτογραφίας τους. Ακόμα, μπωρουμε για το καθένα μετά να κάνουμε μια προσωπική σελίδα (μνημείο) και πατώντας πάνω να βρίσκουμε εικόνες και κείμενο για το καθένα και να ανάβουμε ηλεκτρονικά ένα κεράκι.


Το 2006 έχασα την αδελφή μου, μέχρι σήμερα φωτογραφίες και πράγματα της ειναι κλειδωμένα και δεν θέλω να δω τίποτα από αυτά. Έχω την απόλυτη κατανόηση και το σεβασμό, και ξέρω πως ο καθένας αντιμετωπίζει την απώλεια του διαφορετικά και για αυτό ναι μεν τονίζω πως η σκέψη αυτή εδώ ειναι γιατί θα δώσει δύναμη στην συλλογικότητα στον αγώνα μας κατά της αδικίας, θα βοηθήσει άλλους στην διεκδίκηση στα δικαστήρια, θα είναι ένα λιθαράκι παραπάνω να μην ήταν τόσο ασκόπως ο χαμός, αλλά στεκόμαστε το ίδιο δίπλα σε αυτούς που επιλέγουν την απομόνωση, την διακριτικότητα και το δρόμο της απομόνωσης. Σε αυτούς ζητώ ταπεινά συγνώμη γιατί τόλμησα να κάνω καν την ερώτηση (πρόταση)!


Όσοι όμως θέλουν να προσθέσουν σε αυτό το χάρτη πληροφορίες, παρακαλώ πολύ να έρθουν σε επαφή μαζί μου η το Κύριο Δημητρέλια που προσφέρθηκε να συνεχίσει το έργο.
Με εκτίμηση αγάπη και αλληλεγγύη.
Αιωνία η μνήμη τους!