ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Της Γαζή Φρύνης, ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι «φονικές» πυρκαγιές την 23η Ιουλίου 2018.

0
1049

Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλιο την μήνυση που έγινε από την κυρία Γαζή  Φρύνη σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 21 Αυγούστου 2018.ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Της Γαζή. Φρύνης, του Γεωργίου – Συνταξιούχου, Τραπεζικού Υπαλλήλου,κατοίκου Αθηνών, οδός …

ΚΑΤΑ

ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, αρμοδίου υπουργού,υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων, της περιφέρειας Αττικής, αιρετών των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι «φονικές» πυρκαγιές την 23η Ιουλίου 2018.

ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ, συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού.

Και κάθε άλλου προσώπου ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Με την ιδιότητα, του Πολίτη, του Ελληνικού Κράτους, που με την παρούσα, Ασκώ Δικαίωμα, Συνταγματικά Κατοχυρωμένο, απευθύνομαι, προς τις Εισαγγελικές Αρχές και κάνοντας χρήση του Δικαιώματός μου, ΑΙΤΟΥΜΑΙ, τον έλεγχο, όλων των Εγκληματικών Πράξεων ή Παραλείψεων, που τελέστηκαν και που σχετίζονται, με την Ανείπωτη Τραγωδία, στην περιοχή, της Ανατολικής Αττικής, το “ Μάτι “. 
Με αποτέλεσμα, να προκαλέσουν, την μαζική, πύρινη καταστροφή του, πρόσωπα, που εκτελούν, Δημόσια Καθήκοντα.
Ζητώ, να ερευνηθεί, εάν έχουν διαπραχθεί, οι αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικού χαρακτήρα και εξαιρετικής φύσης:

Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Για την Ανθρωποκτονία, των Συνανθρώπων μας, που είτε αφέθηκαν, Αβοήθητοι, να Καούν και να Πεθάνουν, είτε Οδηγήθηκαν, προς την Πυρκαγιά και την Παγίδα Θανάτου. Εγκλημα, που συνιστά, το Κακούργημα, της Ανθρωποκτονίας, απο Πρόθεση κατά Συρροή, με ενδεχόμενο, Δόλο.

Πυρκαγιά, από την οποία, μπορούσε να προκύψει, κοινός κίνδυνος, σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε Ανθρωπο, με επέλευση Θανάτου, κατά συρροή.

Εκθεση, η οποία προκάλεσε, τον Θάνατο, κατά συρροή.

Για την Υπαίτια Εκθεση, σε Κίνδυνο Ζωής, όσων τελικώς διασώθηκαν. Οι οποίοι, Εγκαταλείφθηκαν, στο Ελεος, της Πυρκαγιάς. Αλλά και εκείνων, που προσέτρεχαν, στην θάλασσα και Πάλευαν Αβοήθητοι, επι ώρες, μήπως και Σωθούν.

Την Παράβαση Καθήκοντος

Για το σύνολο, των Πράξεων και των Παραλείψεων, παντός Υπευθύνου, που Προκάλεσαν και Διόγκωσαν, την Τραγωδία.
Για την Απόπειρα Συγκάλυψης, του Εγκλήματος.
Για την προσπάθεια Απόκρυψης, των Θυμάτων, ώστε να μην αποκαλυφθεί, στο Πανελλήνιο, το Μέγεθος, της Τραγωδίας. 
Για την Υπόθαλψη, των Υπαιτίων, είτε για Πολιτικούς, είτε για
κάποιους άλλους, λόγους.
Καθώς και για οποιαδήποτε, άλλη Ποινική Πράξη, προκύψει, από την έρευνα, κατά κάθε, άλλου προσώπου, ως προς το οποίο προκύπτουν, Αποχρώσες Ενδείξεις, Ενοχής.
Βάσει λοιπόν, της επιταγής αυτής, του Νόμου και καθ΄ ότι, ως Ελληνίδα Πολίτης, φέρω Αυτοδικαίως και Προδήλως, Εννομο Συμφέρον, Δικαίωμα και Υποχρέωση, να συμβάλλω, στην τήρηση, της υπερνομικής φύσεως, του Συντάγματός μας, καταθέτω, την παρούσα. 
Εξ΄ άλλου, ως Πολίτης, έχω Υποχρέωση και Δικαίωμα, να αναφέρω, κάθε διαπίστωση Παράβασης, Αυτεπαγγέλτως Διωκομένων Πράξεων – κατ΄ άρθρο: 40 ΚΠΔ – από την στιγμή, που υπέπεσε, στην αντίληψή μου. 
Τα στοιχεία αυτά, που περιήλθαν, σε γνώση μου, με δραστηριοποίησαν, ώστε να αναφερθώ, ενώπιόν σας, χωρίς να έχω σκοπό, Δυσφήμισης ή Εξύβρισης, των μηνυομένων/ εγκαλουμένων.

Η τέλεση, των Εγκλημάτων, αποδεικνύεται, από τα στοιχεία, που έχουν έρθει, στην δημοσιότητα και από τις δηλώσεις, των μηνυομένων/εγκαλουμένων.

Ολα δε, τα στοιχεία αυτά, επισυνάπτονται, ως συνημμένα, στην 
παρούσα, Μηνυτήρια Αναφορά, ως Αποδεικτικά στοιχεία, που περιήλθαν, σε γνώση μου, ως Πασίδηλα.

Σ.Σ: Οι κωδικοί αναφοράς, αντιστοιχούν στα έγγραφα, 
( δημοσιευμένες δηλώσεις, ηλεκτρονικό τύπο, άρθρα, κλπ.) όπου αναφέρονται ολα τα στοιχεία, που στοιχειοθετούν την παρούσα μήνυση/έγκληση. Τα έγγραφα αυτά συνυποβάλλονται με την παρούσα, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί σε κατάλογο στο τέλος της μήνυσης και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής.]

Παραθέτω, ενώπιόν σας και εκθέτω, στην κρίση σας, τα ακόλουθα, πραγματικά περιστατικά, που πραγματώνουν, την τέλεση, σοβαρών Ποινικών Αδικημάτων, Αυτεπαγγέλτως, Διωκόμενα.
Για κάποια μάλιστα, από τα οποία, εσκεμμένα ή μη, δεν εδόθη, η ανάλογη, Δημοσιότητα, παρ΄ όλη, την Σοβαρότητα και την Βαρύτητά τους, που ίσως, υπήρξε και Καθοριστική, στα Τραγικά γεγονότα, που ακολούθησαν.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Υπάρχει, μια τεράστια αλυσίδα, απο αντιφάσεις και αντικρουόμενες δηλώσεις, ανάμεσα σε αιρετούς άρχοντες, υπηρεσιακούς και διοικητικούς παράγοντες.

Πολιτικά πρόσωπα, αυτοδιοικητικοί άρχοντες, διοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, σηκώνουν ένα σύννεφο, από βουητό, με ατομικό σκοπό, την απαλλαγή, της καμπούρας τους, από ευθύνες.
Τρομακτικό! Ιλαροτραγικό! Τραγελαφικό! Και ο Πολίτης, από την μια τρομάζει, οργίζεται και αγανακτεί και από την άλλη, δικαιολογημένα γελά, όταν ακούει υπουργούς, να ισχυρίζονται, ότι όλα, λειτούργησαν σωστά, αντί να δώσουν, σαφείς απαντήσεις, ως όφειλαν. Ειδικά, μετά και την Ανείπωτη Τραγωδία και Οδύνη, που βιώσαμε.

Αντ΄ αυτού, αποκαλύπτουν, το απόλυτο χάος, που επικράτησε, αλλά και την έλλειψη συντονισμού, που οδήγησε, στον θάνατο, δεκάδες Συνανθρώπους μας.
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση, δεν έχει το δικαίωμα, ούτε να συγκαλύπτει, ούτε να εμπαίζει άλλο, τον Ελληνικό Λαό. 
Επειδή, οι Συνάνθρωποί μας, βίωσαν, με τον πιο επώδυνο τρόπο, την συμφορά. 
Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις, συνθέτουν εικόνα, Εγκληματικών Πράξεων και Παραλείψεων.
Ζητούν δικαίως, να προσωποποιηθούν, οι ευθύνες και να αποδοθεί, δικαιοσύνη.

Απαιτώ, την άμεση, ανάληψη ευθύνης, από την Κυβέρνηση.
Απαιτώ, την παραίτηση, όποιου έχει, τη στοιχειώδη ευθιξία, απέναντι στην πρωτόγνωρη, εθνική τραγωδία.
Απαιτώ, την παραίτηση, της Περιφερειάρχη Αττικής και όλων των αρμοδίων, πολιτικής προστασίας.

Ωστόσο, αν πάρουμε, την πολύπλοκη εκδοχή και αν κάτσουμε, να διαβάσουμε δηλώσεις, των ίδιων ανθρώπων, σε διαφορετικές ημέρες, θα διαπιστώσουμε, ότι κάτι, δεν πάει, καλά.
Ακόμη και η ΤΑΧΥΤΑΤΗ “ Ταυτοποίηση “, των Θυμάτων, ώστε να κλείσει ΓΡΗΓΟΡΑ, το θέμα, με Ευτράπελες ανακοινώσεις, δείχνουν, εκτός απο Προχειρότητα και Εξυπηρέτηση Σκοπιμοτήτων, Κακή Οργάνωση και Ανικανότητα.
Απόδειξη, όλη η προσπάθεια, διαχείρισης της καταστροφής, με ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΣΩΡΕΙΑ ΨΕΜΜΑΤΩΝ.

Παρά, το ότι υπάρχει Νομοθεσία, που είναι ξεκάθαρη, ως προς τις ευθύνες, της οργανωμένης εκκένωσης, του πληθυσμού, για λόγους προστασίας, από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή, εξ αιτίας, δασικών πυρκαγιών, εν τούτοις, δεν εφαρμόστηκε. Και ουδείς ανέλαβε, τις ευθύνες, που του αναλογούν. Αντιθέτως, μετέθεταν, τις όποιες ευθύνες, ο ένας, στον άλλον.

Το ότι, οι φονικές πυρκαγιές, της Αττικής (όπως δείχνουν, όλα τα στοιχεία), δεν ήταν τυχαίες αλλά με αριστουργηματικό τρόπο, σχεδιασμένες, αυτό ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ από τις ευθύνες τους, τις εγκληματικές παραλείψεις τους, τις ολιγωρίες τους και τις εγκληματικές καθυστερήσεις τους, τόσο τους αρμόδιους φορείς, όσο και, τους Κυβερνητικούς παράγοντες!!!

Στην κυριολεξία, άφησαν χιλιάδες ανθρώπους,ανυπεράσπιστους, μέσα στην κόλαση, της πύρινης λαίλαπας, με αποτέλεσμα, να χαθούν άδικα, δεκάδες συνάνθρωποι μας!!!. Και από την πλευρά της Κυβέρνησης, να μην έχουμε ούτε μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας!!! Οι καταγγελίες, υπάρχουν. Και είναι βαριές. 
Ποιος έχει, την ευθύνη, αυτήν την κρίσιμη ώρα; Και ποια, είναι επιτέλους, η ώρα της ανάληψης ευθύνης;
Οι μπόρες, δεν μπορεί, να βαφτίζονται, “ακραία καιρικά φαινόμενα” για να δικαιολογήσουν, τις ακραίες παραβάσεις και την ακραία αδιαφορία, για όλους τους Έλληνες, των οποίων, τις Ζωές, στοιχίζει.
Στην περίπτωση, του Ολέθρου, της Ανατολικής Αττικής, τα πράγματα, είναι ξεκάθαρα. Οι ευθύνες, είναι δεδομένες και πρέπει, να αποδοθούν, άμεσα.
Αν δε αυτό, το συνδυάσουμε, με “ Αμέλειες “, όπως το κλείσιμο, της Λεωφόρου Μαραθώνος, την μη εκπομπή σήματος, στα κινητά, για εκκένωση, την άρνηση, της Ηγεσίας, να αφήσει, το Λιμενικό, να σώσει κόσμο, την άρνηση του ΝΑΤΟ – εάν αληθεύει – να αφήσει, τις Ε.Δ., να βοηθήσουν, την παρεμπόδιση Εθελοντών, να βοηθήσουν, τότε μπαίνει, στον πειρασμό κανείς, να βγάλει, το συμπέρασμα, ότι όλα, ήταν προγραμματισμένα, ώστε να καεί, κόσμος. Και ότι επίσης, προγραμματισμένη ήταν και η σωτηρία κάποιων “ ημετέρων “.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Η Πυροσβεστική, Αφαντη. Δεν υπήρξε, ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα, από την αρχή, μέχρι το τέλος, της πυρκαγιάς, που διήρκεσε, ώρες. Καμμία εμφάνιση, πυροσβεστικού οχήματος, πυροσβέστη, περιπολικού, μέσα στον οικισμό, σύμφωνα και με τις σχετικές, μαρτυρίες κατοίκων.
Και η φωτιά, έφτασε, μέχρι το λιμάνι. Χωρίς, έναν πυροσβέστη, να το προφυλάξει, παρ΄ όλο, που συνέχιζαν, να καταφθάνουν, κατάμεστα από κόσμο και Ι.Χ., τα τέσσερα πλοία, της γραμμής, απο Ανδρο. Που στην συνέχεια – όπως λέγεται – άρχισαν να συλλέγουν, πυρόπληκτους, ναυαγούς.
Καμμία εμφάνιση, Χωρίς, έναν πυροσβέστη, στον φλεγόμενο, οικισμό. Το Μάτι. 
Που κανείς, δεν ειδοποίησε κανέναν, επι ένα δίωρο, τουλάχιστον. Και στο τέλος, έτρεχαν όλοι, σαν τρελλοί, στα ελάχιστα, τελευταία λεπτά, της φρίκης, για να σωθούν. Ακόμη και την ύστατη ώρα, στις 21: 45΄, φέρεται, να μην έχει δοθεί, σαφής εντολή, της Πυροσβεστικής, για επέμβαση. 
Την Πυροσβεστική, υποδεικνύουν, ως αποκλειστικά υπεύθυνη, για την τραγωδία στο Μάτι και οι αξιωματικοί, της ΕΛΑΣ. Αυτό προκύπτει, από τις δηλώσεις που έκανε, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας. Σε άλλο σημείο, της συνέντευξής του είπε, ότι λόγω, του πολύ μικρού, χρονικού διαστήματος, που είχαν, οι Ανθρωποι, στο Μάτι, ήταν φύσει αδύνατον, να βγούν ταυτόχρονα όλοι, στην Λεωφόρο Μαραθώνος και σημείωσε ότι, δεν ήταν δυνατόν, να υπήρχε αστυνομικός, σε κάθε πάροδο. “ Υπήρχαν, στα καίρια, σημεία “, συμπλήρωσε. Σύμφωνα, με νεότερα στοιχεία, που επικαλείται, σε δημοσίευμά της, η “ Καθημερινή “, την 23η Ιουλίου 2018, η Αστυνομία, δεν είχε, καμμία επικοινωνία, με την Πυροσβεστική, για την εξέλιξη, της φωτιάς.
Οπως αναφέρεται, στο ρεπορτάζ, της εφημερίδας, οι αξιωματικοί, που εκτελούσαν, χρέη εκφωνητή, στο Κέντρο Επιχειρήσεων, της ΓΑΔΑ, τηλεφωνούσαν, στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, όμως κανείς δεν απαντούσε, σε κανέναν, από τους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς, έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, τα νέα στοιχεία, δεν προκύπτουν από προφορικές μαρτυρίες αστυνομικών, αλλά από επίσημα έγγραφα, τα οποία πρόκειται να σταλούν, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, στο πλαίσιο, της δικαστικής διερεύνησης, της υπόθεσης.
«Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ, ήταν αποκλειστικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο», επισημαίνεται σε έγγραφο, που τέθηκε υπόψη, της εφημερίδας, σημειώνεται στο δημοσίευμα. 
Μόνοι τους, οι αστυνομικοί, αποφάσισαν, την εκκένωση, της περιοχής. Το μόνο σχέδιο, σύμφωνα, με μαρτυρίες, ένα περιπολικό, που φώναζε: “ Τρεχάτε, στο λιμάνι, να σωθείτε “. Στέλνοντάς τους όλους, στο λιμάνι, όπου τους έφτασε, η φωτιά, πνίγοντάς τους. 
Παράλληλα, με το σπασμωδικό κλείσιμο, της Λεωφόρου Μαραθώνος. 
Και ενώ, η ΕΛΑΣ, διατείνετο, ότι δεν είχε, ουδεμία επικοινωνία, με την Πυροσβεστική και οι Αξιωματικοί της, την θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνη, για την τραγωδία, στο Μάτι, διαβάζουμε σε δημοσίευμα, τα παρακάτω: 
Την πιο κρίσιμη στιγμή, ελήφθη από την ΕΛΑΣ και την ΠΥ, η σπασμωδική απόφαση, για το κλείσιμο, της Λεωφ. Μαραθώνος (18.12), με αποτέλεσμα, να εκτραπούν, όλοι οι οδηγοί στο Μάτι, προκαλώντας χάος. Η ευθύνη, για τον χειρισμό, της κατάστασης, αφέθηκε σε δύο τροχονόμους, που διχογνωμούσαν, για το πού πρέπει, να εκτρέπονται, τα αυτοκίνητα, επιτείνοντας τη σύγχυση. Τελικά, το κλείσιμο της Λεωφόρου, εξέτρεψε, όλους τους διερχόμενους οδηγούς, στο Μάτι, προκαλώντας χάος. Το αποτέλεσμα ήταν, ένας σωρός, από καμένα αυτοκίνητα. Οι εποχούμενοι, τα εγκατέλειψαν, για να σωθούν. Κάποιοι έφτασαν, μέχρι την παραλία, ενώ πολλοί, όπως γνωρίζουμε, δεν τα κατάφεραν. Για ποιόν λόγο, καθυστέρησε, η αντίδραση, της Πυροσβεστικής.
Αδικαιολόγητη, παράκαμψη αυτοκινήτων, από Αστυνομία, προς Μάτι. Γιατί, δεν ελήφθη, υπ΄ όψιν, ότι θα προκληθεί, κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τραγικές συνέπειες, εάν όλοι, οι οδηγοί, κατευθυνθούν, προς το Μάτι.
Απο ποιόν τελικά και γιατί, ελήφθη η απόφαση, να κλείσει, η Λεωφόρος Μαραθώνος. 
Κι΄ όμως, ήταν Ικανοί, να Μεγιστοποιήσουν, την Τραγωδία, στρέφοντας, δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων, προς τον Θάνατο.
Τι ήθελαν, να πετύχουν κάποιοι, με το να ΜΗΝ εκκενωθεί, το Μάτι;
ΠΟΙΑ, άλλη προτεραιότητα, ήθελαν να εξυπηρετήσουν;;
ΠΟΙΟΥΣ, θα ενοχλούσε – ο τυχόν “ πανικός “ – από μια εκκένωση, στο Μάτι;;

Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Γιατί, δεν ελήφθη κανένα, από τα προβλεπόμενα, στην νομοθεσία, Προληπτικά και Προστατευτικά μέτρα, Πολιτικής Προστασίας ;;;
Διότι, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ήταν εξαφανισμένη. Οπως, εξαφανισμένος ήταν και ο Γ.Γ. Πολιτικής, Προστασίας. Οι σειρήνες συναγερμού, δεν ήχησαν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Παντελής Απουσία, της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Χωρίς καμμία προσπάθεια, ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ. 
Η Περιφέρεια Αττικής, δεν έδωσε έγκαιρα, προειδοποίηση, για εκκένωση, των περιοχών, που επλήγησαν, διότι έκρινε, ότι δεν συντρέχει, κατάσταση, έκτακτης ανάγκης.
Την έδωσε όμως, 5 ώρες, μετά την έναρξη, της πυρκαγιάς, μόλις στις 22.01΄, αφού είχαμε ήδη, θρηνήσει, θύματα. Διότι, η επιχείρηση διάσωσης, ξεκίνησε, με τεράστια, καθυστέρηση. 
Εδώ, αξίζει, να αναφερθεί, η χαρακτηριστική και ανεκδιήγητη δήλωση, περί εκκένωσης, του αντιπεριφερειάρχη, Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου:

“Ποιός σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;”.

“Τί να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά; Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…” 
Πληροφοριακά, παραθέτω επιγραμματικά, τα όσα προβλέπει, η νομοθεσία, για την εκκένωση. Αναλυτικότερα, παρακάτω.

α) Υπάρχει Πρωτόκολλο, που λέει, ότι: Όταν η φωτιά, βρίσκεται, σε ακτίνα 5 χλμ., γίνεται Αμεση, Εκκένωση και

β) Ο Νόμος, λέει ότι: Αν η καταστροφή, επηρεάζει, πάνω από έναν δήμο, Υπεύθυνη, για διαταγή εκκένωσης, είναι η περιφέρεια.

Δυστυχώς και όπως, εκ των πραγμάτων απεδείχθη, οι “ αρμόδιοι “, ήταν ανίκανοι, στο να έχουν εκκενώσει έγκαιρα, την περιοχή και ανίκανοι, στο να συντονιστούν. 
Ανίκανοι, οι “ αρμόδιοι “, να δούν, την φορά, του ανέμου.
Ηταν ανικανότητα, όταν έλεγαν, ότι η φωτιά, πάει προς, την Διώνη ή κάτι άλλο;;;
Ηταν Συνειδητό, το ψέμμα, το ότι δήθεν, η φωτιά, θα πήγαινε, προς Διόνυσο;;; Αφού πληροφορίες, κάνουν λόγο, ότι μέσω του Διονύσου, επέστρεψαν, κάποια πουλμαν;;;

Αφού όλα, λειτούργησαν άψογα, γιατί καθυστέρησε, να προσέλθει, η βοήθεια;;; 
Τότε γιατί, πνίγηκαν, τόσοι Ανθρωποι;;;
Γιατί, κάποιοι άλλοι, έμειναν στο νερό, τόσες ώρες;;;
Γιατί, κατά την κυβερνητική σύσκεψη, αποκρύφτηκε, η ύπαρξη θυμάτων;;;
Γιατί, παρουσιάστηκε, πλαστή εικόνα, ύφεσης της πυρκαγιάς;;;
Γιατί, δόθηκε έμφαση, σε πολλαπλά μέτωπα, ενώ ορισμένα, από αυτά, ήταν ήδη, υπο έλεγχο;;;
Τελικά, ποιοι φέρουν, την ευθύνη, για την απώλεια, Ανθρωπίνων Ζωών, από την πυρκαγιά, στην Ανατολική Αττική;;;
Με καθυστέρηση και η θαλασσία, διάσωση.
Ενώ το Λιμενικό, το γνώριζε, μαρτυρίες ψαράδων, αναφέρουν ότι, ανέμενε εντολή, για να επέμβει. Στις 21.00 μμ., κάτοικοι καταγγέλλουν, από τηλεοράσεως, ότι είναι εγκλωβισμένοι, στον Ναυτικό Ομιλο Ματιού, αλλά ακόμη, δεν έχει προσεγγίσει, σκάφος του Λιμενικού.

Ηταν ανικανότητα ή κάτι άλλο, η ολιγωρία, του Λιμενικού, όταν αντιστοίχως, διασώζει, ναυαγούς * λαθρομετανάστες με τόση, ευκολία;;; 
[* Με την υπ΄ αριθμ. 120/2015 ( Β΄ Τμήμα Διακ.) το Συμβούλιο, της Επικρατείας ( ΣτΕ ), εξέδωσε Απόφαση, όπου σύμφωνα, με το Διεθνές Δίκαιο, Πρόσφυγας είναι, μόνο όποιος φεύγει, από εμπόλεμη ζώνη ( Χώρα ) και μεταφέρεται, στην πρώτη, Ασφαλή Χώρα. Το ΣτΕ έκρινε, ότι η Τουρκία, είναι Ασφαλής Χώρα, καθώς έχει κυρώσει, την Σύμβαση της Γενεύης. Οταν έρχονται Νόμιμα, στην Ελλάδα, λέγονται Μετανάστες, όταν όμως εισέρχονται Παράνομα, είναι Λαθρομετανάστες ].

Διαδίδετο επίσης, ότι την ώρα, της Τραγωδίας, τα καράβια, της γραμμής, αποβίβαζαν, στο λιμάνι, της Ραφήνας, πλήθος κόσμου, 
με αποτέλεσμα, το έργο κάποιων, να γίνεται, πιο δύσκολο. Ενώ ταυτόχρονα, ενέτεινε το κομφουζιο, στους δρόμους, της Ραφήνας.

Γιατί καθυστέρησε η επέμβαση του Λιμενικού και η θαλάσσια διάσωση;

Ως εκ των ανωτέρω, οφείλετε, να ασκήσετε, τις σχετικές, Ποινικές Διώξεις, σε κάθε εμπλεκόμενο, σε κάθε θέση, που αυτός επηρέασε, είτε την μη αποτροπή, είτε την διαχείριση, της κρίσης.

ΣΤΡΑΤΟΣ

Πλήρης Απουσία, του Στρατού και καμμία προσπάθεια, διάσωσης των εγκλωβισμένων, εγκαίρως.

“ Απαγόρευσε, το ΝΑΤΟ, είπε ο Καμμένος “.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ” ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ “.

«Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και δεν επιτρέπεται να επιχειρούμε ταυτόχρονα με την πολιτικές υπηρεσίες»
(«We are not allow to operate the same time with civil services»)!

Το δε Π.Ν, ενεφανίσθη, πολύ αργότερα και ενώ, στο μεταξύ, η διάσωση, γίνονταν, από ιδιωτικά, καϊκια ή φουσκωτά.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή, υπήρξε, μαρτυρία Γιατρού, που με φουσκωτό, πήγε να σώσει Ανθρώπους και ο λιμενικός, αφού δεν είχε, κάποια συγκεκριμμένη εντολή, έλεγε: “ Κάνε, ότι νομίζεις “.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε, την 23η Ιουλίου 2018, στην Καλλιτεχνούπολη, απεδείχθη, εξαιρετικά καταστροφική και φονική. 
Νέος Βουτζάς, Κόκκινο Λιμανάκι και Μάτι, στην κυριολεξία «ισοπεδώθηκαν».
Ο κατάλογος, των θυμάτων, είναι μακρύς και ανυπολόγιστος. Ανάμεσά τους, μικρά παιδιά και βρέφη. Δεκάδες, οδηγήθηκαν, στον θάνατο. Εκατοντάδες, τραυματίστηκαν βαριά και δεκάδες, αγνοούνται.

Η φωτιά ξεκίνησε, στις 16.45΄ μμ και για κάποιους, η εκκένωση, αποφασίστηκε, στις 17.00 μμ. Και όταν ακόμα, η φωτιά, ήταν σε πολύ, αρχικό στάδιο και περίπου, 20 χλμ. μακρυά.
Εως τις 18.00 μμ, ούτε η ίδια, η Πυροσβεστική, δεν γνώριζε ή τουλάχιστον, έτσι διέρρεαν , για το τι ακριβώς, συμβαίνει. Το επιχείρημα όμως, καταρρίπτεται, διότι αποδεικνύεται, από τα έγκυρα δημοσιεύματα, ότι κάποιοι, έλαβαν την Εντολή Εκκένωσης και κάποιοι άλλοι, αφέθηκαν στην τύχη τους, με αποτέλεσμα, να Απανθρακωθούν, ακόμα και να Εξιλεωθούν.

Οι Κάτοικοι όμως, όπως – υποτίθεται – και τα ΜΜΕ, συνειδητο-
ποίησαν, τον κίνδυνο και την κρισιμότητα, της κατάστασης, λίγο πριν, της 19.00 μμ., που οι φλόγες άγγιξαν, τα πρώτα, σπίτια.

Η κατάσταση, ήταν εκτός ελέγχου, καθώς έντρομοι οι κάτοικοι, του Νέου Βουτζά, που βρίσκεται, στην πάνω πλευρά, της λεωφόρου Μαραθώνος, άρχιζαν να εγκαταλείπουν, τα σπίτια τους, με όποιο μέσο διέθεταν, με κατεύθυνση, το Μάτι, την Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη. Οι Πολίτες, στην προσπάθειά τους, να σωθούν, είχαν γεμίσει, τις παραλίες, στο Μάτι, από τις 18.00μμ.
Το κυκλοφοριακό κομφούζιο, που προκλήθηκε, δυσχέρανε εξαιρετικά, τις προσπάθειές τους, καθώς κάτοικοι κι επισκέπτες, από το Μάτι, προσπαθούσαν κι εκείνοι, να διαφύγουν, από την περιοχή. Εκατοντάδες άνθρωποι, εγκλωβίστηκαν, στους στενούς δρόμους, της περιοχής, καθώς σε περίπτωση, που κάποιος δεν είχε καλή γνώση, της περιοχής, παγιδευόταν, σε έναν θανάσιμο λαβύρινθο, ενώ οι φλόγες περνούσαν, σε κλάσματα δευτερολέπτου, την Λεωφόρο Μαραθώνος, σε πολλά σημεία.
Αντίστοιχο όμως , σήμα εκκένωσης, προς τους παραθαλάσσιους οικισμούς, δεν υπήρξε Ποτέ, από την καθ΄ ύλην, Αρμόδια, Περιφέρεια Αττικής.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Μέσα, στην Τραγικότητα, των στιγμών, της Πυρκαγιάς, στο Μάτι, κάποιες Ουσιαστικότατες ειδήσεις, πέρασαν στα “ ψιλά “.
Αν και προκαλούν, καυτές απορίες.

Εντονη ανησυχία και προβληματισμό, προκάλεσε η πληροφορία,
πως οι 8 Τούρκοι Αξιωματικοί, που έχουν ζητήσει Ασυλο, στην Ελλάδα, φιλοξενούνταν φρουρούμενοι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο “ εντός, εκτός και επι τ΄ αυτά “, με το ΚΑΑΥ, του Αγίου Ανδρέα, εκεί όπου δόθηκε, σκληρή μάχη, με τις φλόγες.

Και ότι σύμφωνα, με τις πληροφορίες, όταν ξέσπασε, η καλά σχεδιασμένη, φονική πυρκαγιά, στην εν λόγω περιοχή, έσπευσαν και τους φυγάδευσαν, της ώρα της φωτιάς, σε ασφαλές μέρος. 
Κατά την διάρκεια, της φωτιάς και ενώ πλησίαζε, το σημείο, οργανώθηκε επιχείρηση, απομάκρυνσής τους, από το σημείο, δια θαλάσσης.

Σύμφωνα δε, με δημοσίευμα, της “ Βραδυνής “, oι 8 Tούρκοι Αξιωματικοί, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται – άγνωστο που – αλλά, σε ελληνικό έδαφος, υπό την επίβλεψη, ειδικών δυνάμεων, της Αστυνομίας.

Μήπως, μας Πυρπόλησαν, Τούρκοι Πράκτορες, αναρωτιούνται, πολλοί. Όπως και να έχει, είναι ένα θέμα, που πρέπει Αμεσα, να φωτιστεί. Διότι, ήταν και είναι, ολοφάνερη, η προσπάθεια, να αποδυναμωθεί, να αποκρυβεί και να περάσει, στα “ ψιλά “. 
Αξιώνουμε, κατ΄ ελάχιστον απαντήσεις, στα τεράστια ερωτήματα, που μένουν, αναπάντητα.

Σε αντίθετη περίπτωση, ενισχύονται, οι όποιες υποψίες. 
Αν δε, στην πορεία, συνεκτιμήσουμε και κάποιους άλλους, σημαντικότατους παράγοντες, που ίσως, έπαιξαν ρόλο, τότε οδηγούμεθα, σε Ακραία, Συμπεράσματα.

Επίσης. Γεννάται, το εξής, ερώτημα.

Πως και Γιατί, στην προκειμένη περίπτωση, υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση, για εκκένωση της περιοχής, ενώ στην περίπτωση, της Τραγωδίας, στο Μάτι, κάποιοι όχι μόνον, παρέλειψαν, την έγκαιρη προειδοποίηση, των εκεί κατοίκων, αλλά αντιθέτως, τους έστησαν, Παγίδα Θανάτου.

Από την άλλη, η Σοβαρότητα, της όλης κατάστασης, γενικά αλλά και ειδικά, είναι απολύτως βέβαιον, ότι θα απαιτούσε και τις ανάλογες ασφαλείς κινήσεις, αλλά και τις – όσο, επιτρεπόταν – καταλληλότερες, συνθήκες.

Η μετακίνηση, των οκτώ ( 8 ) Τούρκων Αξιωματικών, αν κρίνω και από, προηγούμενες μετακινήσεις τους, εγίνοντο, κάτω από Δρακόντεια μέτρα, Ασφαλείας. 
Κάτι, που υποθέτω, λόγω και των δεδομένων, ότι θα συνέβη και κατά, την επιχείρησή, απομάκρυνσής τους, από την περιοχή και την μετάβασή τους, στον λιμένα, της Ραφήνας.

Εκ των ανωτέρω, πληροφοριών και, εκ των συναγομένων συμπερασμάτων, πλανάται, το εξής, ερώτημα: 
Μήπως, ο ένας, από τους πολλούς λόγους, που προκάλεσε και το κλείσιμο, της Λεωφόρου Μαραθώνος, ήτο και αυτός, της τόσο ιδιαίτερης, μετακίνησης;;;

Που παράλληλα, θα έπρεπε, να πραγματοποιηθεί, όπως καθείς αντιλαμβάνεται, εν μέσω ταχύτητος και με άκρα, μυστικότητα;

Ισως, να είναι και ένας, από τους επίσης, πολλούς λόγους, που απαγορεύτηκε, η πτήση, των “ Drones “ – τα drones, είναι τα μη επανδρωμένα, ιπτάμενα οχήματα, που ελέγχονται, είτε από κάποιον, απομακρυσμένο χειριστή, είτε αυτόνομα, ακολουθώντας, κάποιο προκαθορισμένο, σχέδιο πτήσης – των Τηλεοπτικών Σταθμών, πάνω από το Μάτι.

Στο μεταξύ, να παραθέσουμε εδώ και κάποια άλλα, καίρια σημεία και στοιχεία. Η πρόσβαση, στο λιμάνι, της Ραφήνας, είναι εφικτή, μέσω της Λεωφόρου, Μαραθώνος. Λέγεται, ότι το λιμάνι, της Ραφήνας, έχει παραχωρηθεί, προς εκμετάλλευση, σε Τούρκους, Επιχειρηματίες. Κάπου γράφτηκε, αλλά δεν είναι διασταυρωμένο, ότι ο Λιμενάρχης Ραφήνας, έδωσε Διαταγή, Απαγόρευσης Απόπλου, ενώ γινόταν, οι εκκλήσεις, για Εγκλωβισμένους.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Στην ευρύτερη περιοχή, υπήρχαν και υπάρχουν, πολλές κατασκηνώσεις, εκ των οποίων, κάποιες παιδικές.
Λειτουργούν, εκτός των άλλων και οι Παιδικές Κατασκηνώσεις, του Δημοσίου, για τις οποίες, υπεύθυνος, είναι ο Δήμος. 
Μεταξύ αυτών, στην περιοχή, του Αγίου Ανδρέα, βρίσκεται και λειτουργεί και η Κατασκήνωση, του Δήμου Αθηναίων.
Της οποίας κατασκήνωσης, υπεύθυνος Δήμαρχος είναι, ο Γ. Καμίνης. Ο οποίος, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, στα όσα διαδραματίστηκαν, εκείνη την ημέρα. 
Η είδηση, πέρασε στα «ψιλά», καθώς επισκιάστηκε, από την τεράστια τραγωδία, με τους δεκάδες νεκρούς, μέχρι που την αποκάλυψε, χρήστης των social media.

Μέσα, στις τραγικές ειδήσεις και την καθυστέρηση, των Αρχών να επέμβουν καίρια, στην πυρκαγιά στο Μάτι, πέρασε μάλλον, στα «ψιλά», η είδηση, της έγκαιρης εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα.

Από δημοσιεύματα, πληροφορηθήκαμε, ότι οι μοναδικοί μηχανισμοί, που λειτούργησαν σωστά, ήταν αυτοί, όλων των Κατασκηνώσεων.
Μόλις ξέσπασε, η πυρκαγιά, οι αρμόδιοι, εφάρμοσαν το σχέδιο, που υπήρχε, μετά από συνεννόηση, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εδώ, παρούσες, οι Αρμόδιες, Υπηρεσίες. 
Σύμφωνα, με τα δημοσιεύματα, οι Παιδικές κατασκηνώσεις, που βρίσκονταν, στην περιοχή, του Αγίου Ανδρέα και στο Ζούμπερι, ( κοντά, από το πέρασμα, της πυρκαγιάς ) εκκενώθηκαν άμεσα.
Ενώ γράφτηκε, ότι η απόφαση, της εκκένωσης, επάρθη, χωρίς να περιμένουν, κάποια άλλη, επίσημη πηγή, ώστε να ενεργήσουν.
Ομως, στην προκειμένη περίπτωση, ισχύουν ούτως ή άλλως, τα οριζόμενα, στην Νομοθεσία, που έχουν, προαναφερθεί. Ητοι, να υπενθυμίσω, επιγραμματικά, τα κάτωθι:

α) Υπάρχει Πρωτόκολλο, που λέει, ότι: Όταν η φωτιά, βρίσκεται, σε ακτίνα 5 χλμ., γίνεται Αμεση, Εκκένωση και

β) Ο Νόμος, λέει ότι: Αν η καταστροφή, επηρεάζει, πάνω από έναν δήμο, Υπεύθυνη, για διαταγή εκκένωσης, είναι η περιφέρεια.

Γύρω στις 17.00 μμ, πάρθηκε η απόφαση, για την εκκένωση, της κατασκήνωσης, του Αγίου Ανδρέα, στην Ραφήνα.
Λεωφορεία, Αστυνομία και Υδροφόρα, κινητοποιηθήκαν αμέσως, ώστε να εκκενωθεί, όσο πιο γρήγορα, η κατασκήνωση, ενώ εν συνεχεία, τα εκατοντάδες παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, στην παραλία του Αγίου Ανδρέα. 
Την ίδια ώρα, που οι φλόγες, κατέκαιγαν, τον Νέο Βουτζά και το Μάτι, τα 400 παιδιά, των κατασκηνώσεων, του Αγίου Ανδρέα, μαζί με ακόμη 350 Προσκόπουλα, από γειτονική κατασκήνωση, 
κατέφευγαν, στην παραλία, του οικισμού, προκειμένου, να γλυτώσουν, από την πυρκαγιά.
Η Δημοτική Αστυνομία, ήταν παρούσα και σε επιφυλακή.
Οι δυνάμεις, της Δημοτικής Αστυνομίας, έσπευσαν στον Αγιο Ανδρέα και βοήθησαν, το προσωπικό της κατασκήνωσης, να την εκκενώσει εγκαίρως και να συγκεντρώσει, τα παιδιά, σε ασφαλές σημείο, της παραλίας του Αγίου Ανδρέα.
Τις εκεί ενέργειες, συντόνιζαν, ο υπεύθυνος, των κατασκηνώσεων, του Δήμου Αθηναίων, Αντρέας Κουτσούκης, η πρόεδρος, του Λιμένος Ραφήνας, Κατερίνα Αδαμοπούλου, καθώς και ο τοπικός Λιμενάρχης, Δημήτριος Κωσταράκης.
Να σημειωθεί επίσης, ότι ο Δήμος Αθηναίων και η Αστυνομία, κατέβαλαν, ιδιαίτερες προσπάθειες, για να μεταφερθούν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, σαγιονάρες, στα παιδιά, ώστε να μπορούν, να έχουν πρόσβαση, στις άκρες της θάλασσας, χωρίς να καίγονται, καθώς τα πάντα, ήταν πυρωμένα.

Περίπου, στις 19.30 μμ., και ενώ, η πυρκαγιά μαινόταν, έφτασαν στην παραλία, του Αγίου Ανδρέα, με την συνδρομή, του Αντιδημάρχου Παιανίας – Γλυκών Νερών, Γεωργίου Βαληλή, τα πρώτα τέσσερα ( 4 ) πουλμαν. Παρεμπιπτόντως, ασχολείται και με την ενοικίαση, πολυτελών πουλμαν. 
Συνειδητοποιώντας δε, ο κ. Βαληλής – ενώ οι Ιθύνοντες, Ειδήμονες και Επαϊοντες, ΟΧΙ – την κίνηση, της φωτιάς, έδωσε εντολή, στους οδηγούς του, να φτάσουν, στις κατασκηνώσεις, από την Πεντέλη και τον Αγιο Πέτρο, να κατεβούν, στην Ανατολή, Ν. Μάκρης και από εκεί, να περάσουν, στον Αγιο Ανδρέα.
Λόγω του αποκλεισμού, της Λεωφόρου Μαραθώνος, τα πουλμαν, κατάφεραν, να προσεγγίσουν, τις κατασκηνώσεις, συνοδεία αυτοκινήτων, της Δημοτικής Αστυνομίας, λίγο πριν, από τις 20.00 μμ., το βράδυ.
Κλιμάκιο, της δημοτικής αστυνομίας, που προηγήθηκε, των λεωφορείων, λόγω του έντονου μποτιλιαρίσματος, έκανε 1,5 ώρα, για να φτάσει, στην κατασκήνωση.

Συνολικά, φορτώθηκαν, 15 πούλμαν, για τα οποία, δημιουργήθηκε, εναλλακτική διαδρομή, της Λ. Μαραθώνος και συνοδεία περιπολικών, της Δημοτικής Αστυνομίας, πέρασαν «σφαίρα», από παντού. Δίπλα από φλόγες και την καταστροφή, αλλά πέρασαν, με ασφάλεια. 
Ενώ, κάποια από τα πουλμαν, που επιστρατεύτηκαν, ώστε να επιστρέψουν, τους Κατασκηνωτές, στην Αθήνα, δεν πέρασαν καν, από φλόγες, αλλά αντιθέτως, κατέβηκαν από Διόνυσο, με συνοδεία μάλιστα, της Αστυνομίας.

Φήμες ήθελαν, την πιθανή, μετακίνησή τους, από την παραλία, με σκάφη, του Λιμενικού.

Μέσα σε 4 ώρες, τα παιδιά, ήταν με τους γονείς τους.

Τις πρώτες, πρωϊνές ώρες, της Τρίτης, της 24/7/2018, ολοκληρώθηκε, η ασφαλής επιστροφή, των παιδιών, στην Αθήνα. 
Ολα τους, μεταφέρθηκαν τμηματικά, στην Τεχνόπολη, του Δήμου Αθηναίων, με λεωφορεία, σε τρία στάδια. Τα πρώτα 150 παιδιά, έφθασαν στις 11 το βράδυ, της αποφράδας Δευτέρας, άλλα 150 παιδιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η επιχείρηση, τερματίστηκε γύρω στη 1.45, το πρωί της Τρίτης, καθώς τότε επέστρεψαν, περισσότερα από 300 παιδιά και οι πρόσκοποι, μιας γειτονικής κατασκήνωσης, που επιβιβάστηκαν και αυτοί, στα λεωφορεία, του Δήμου Αθηναίων. 
Μόλις δε, το επέτρεψαν οι συνθήκες, οι αρμόδιοι φρόντισαν και για την μετακίνησή τους, με μέσα, του δήμου Αθηναίων, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την μια, στο Κόκκινο Λιμανάκι, μετράμε, δεκάδες νεκρούς και από την άλλη, έχουμε παιδιά, ηλικίας 6 – 12 ετών, που δεν έπαθαν, ούτε γρατσουνιά.
Συνολικά, περίπου 750 παιδιά, που βρίσκονταν, στην κατασκήνωση, στο Κόκκινο Λιμανάκι, κατά την διάρκεια, της πυρκαγιάς, επέστρεψαν, με ασφάλεια, στα σπίτιά τους.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, μίλησε live, στον ΣΚΑΪ, μέσω
τηλεφωνικής επικοινωνίας, από την Τεχνούπολη, μετά τα μεσάνυχτα.

Είναι, πολύ ευχάριστο, να ακούμε, για περιπτώσεις, που λειτούργησαν, τα σχέδια και σώθηκαν, περίπου 750 παιδιά. 
Από την άλλη όμως, το να λειτουργεί, κάποιος κατά μόνας και όχι συλλογικά, ή κάνοντας Διακρίσεις, που αγγίζουν, έως και τον Ρατσισμό, την στιγμή, που κάποιοι άλλοι, Καίγονταν Ζωντανοί, είναι Επιεικώς, Θλιβερό. 
Δηλαδή μαθαίνουμε, ότι ο Δήμος Αθηναίων, ο Στρατός, κλπ., ασχολήθηκαν μόνον, με τα του Οίκου τους, ενώ παραδίπλα, κάποιοι Συνάνθρωποί μας, έχαναν, με τον χειρότερο τρόπο, τις Ζωές τους. 
Και ότι, ενώ διέθεταν και Ανθρώπινο Δυναμικό και Μέσα και Διέξοδο, δεν τα χρησιμοποίησαν, για να βοηθήσουν και τους άλλους, που καίγονταν, ζωντανοί.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η εκκένωση, της κατασκήνωσης έγινε, για προληπτικούς, λόγους.
Αν και δεν υπήρχε, άμεσα διαφαινόμενος κίνδυνος, εν τούτοις, μετά από συνεννόηση και με την Περιφέρεια, αποφασίστηκε, η εκκένωση, των εγκαταστάσεων και η απομάκρυνση, των παιδιών.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Εκτός, των άλλων κατασκηνώσεων, υπάρχουν και αυτές, των Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων, Οδηγών, για τις οποίες όμως, δεν είναι υπεύθυνος, κάποιος Δήμος, μιας και συνήθως αυτές, αυτορρυθμίζονται. 
Εκκενώθηκε, από τους ίδιους. Κατόπιν δε, επικοινωνίας, με τους ανωτέρους, στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, έκαναν τις δικές τους ενέργειες και τους ενημέρωσαν, πως θα ερχόντουσαν, τα λεωφορεία, με τα οποία, έχει σύμβαση ο Δήμος Αθηναίων, για τις κατασκηνώσεις τους, να παραλάβει τα παιδιά.
Ετσι, περίπου 350 προσκόπουλα, στο σύνολό τους, σύμφωνα και με τις δημοσιεύσεις, μαζί με τα 400 περίπου, της γειτονικής κατασκήνωσης, αλλά και περίπου 100 συνοδοί τους, όλοι μαζί κατευθύνθηκαν, προς την παραλία, της περιοχής. Απ΄ όπου, κατά τις 12 τα μεσάνυχτα, επιβιβάστηκαν, σε λεωφορεία και αφέθησαν, στην Τεχνόπολη.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Οι κατασκηνώσεις, του Στρατού, είναι ακριβώς, δίπλα στο Μάτι. 
Σύμφωνα, με τα δημοσιεύματα, οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, που βρίσκονταν, στην περιοχή, του Αγίου Ανδρέα και στο Ζούμπερι, ( κοντά, από το πέρασμα, της πυρκαγιάς ) εκκενώθηκαν άμεσα.
Σύμφωνα δε, με επίσημη ανακοίνωση, του ΓΕΕΘΑ, κατόπιν εντολής, της Γενικής Γραμματείας, Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους, αναφορικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, τα ΚΑΑΥ του ΣΞ στον Άγιο Ανδρέα και της ΠΑ στο Ζούμπερι, εκκενώθηκαν.
Εντολή, για Προληπτική Εκκένωση, των εγκαταστάσεων, των κέντρων Αναψυχής και Αποκατάστασης, που διαθέτει, ο Στρατός Ξηράς, στον Αγιο Ανδρέα και η Πολεμική Αεροπορία, στο Ζούμπερι, έδωσε η Γενική Γραμματεία, Πολιτικής Προστασίας. 
Διότι, η πυρκαγιά μαινόταν και οι Αρχές, φοβούντο, ότι υπήρχε κίνδυνος, το πύρινο μέτωπο και η φωτιά, που ξέσπασε, αργά το μεσημέρι, στην Καλλιτεχνούπολη και που πλησίαζε, στον Νέο Βουτζά, να επεκταθεί.

Εκεί μάλιστα, πέρα από την επιχείρηση, κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς, στα όρια της περιμέτρου της μονάδος, είχε μόλις ολοκληρωθεί, με απόλυτη επιτυχία και υποδειγματική πειθαρχία, η εκκένωση της μονάδος, από τους περίπου 1200 παραθεριστές, στελέχη του Στρατού Ξηράς, με τις οικογένειές τους,

Ο διοικητής των ΚΑΑΥ Αγ.Αντρέα, συνταγματάρχης (ΠΖ) και διακεκριμένος καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής, Γιώργος Κορδάτος, έκρινε την κατάσταση και έλαβε εγκαίρως, όπως αποδείχτηκε «εν τοις πράγμασιν», τρεις σημαντικότατες αποφάσεις:

Πρώτον, την έγκαιρη εκπομπή δύο περιπόλων, με μοτοσυκλέτες που με ασυρμάτους, τον ενημέρωναν, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της, στην εγγύς περίμετρο, της μονάδος του.

Δεύτερον, την έγκαιρη εκκένωση του ΚΑΑΥ, από τους 1200 διαμένοντες σε αυτήν, στρατιωτικούς εν ενεργεία και αποστρατεία στο σύνολό τους, με τις οικογένειές του.

Τρίτον, όταν είδε τους περίοικους, να έχουν ουσιαστικά εγκλωβιστεί, στον εξωτερικό τοίχο, της περιμέτρου, τότε σε συνεννόηση με τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος επισκέφτηκε τη Μονάδα, τότε που αυτή κινδύνευε, διέταξε να γκρεμιστεί, ένα τμήμα του τοίχου, ώστε να μπει ο κόσμος, μέσα στην κατασκήνωση και έτσι να γλυτώσει. Οπερ και εγένετο. Εστειλε μάλιστα, όλον αυτόν τον κόσμο, στην παραλία της μονάδος και ο ίδιος, επικεφαλής των 104 ατόμων του προσωπικού, της μονάδος του, κάθε ειδικότητος, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας να σβήσουν, τη φωτιά 
Η εκκένωση του ΚΑΑΥ και των κατασκηνώσεων, του Δήμου Αθηναίων, έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα.

ΛΥΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Η Ιερά Μονή, της Αγίας Τριάδος και το “Λύρειο”, παιδικό ίδρυμα, που βρίσκονται, στο Μάτι Αττικής, εκκενώθηκαν και οι διαβιούντες, παιδιά και ενήλικοι, μεταφέρθηκαν, σε ασφαλές, μέρος.
Υπενθυμίζεται, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, εντοπίστηκαν, δεκάδες νεκροί, που κάηκαν, στην προσπάθειά τους, να ξεφύγουν, από τις φλόγες.

BBC

Λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν, στην Εθνική Τραγωδία, στο Μάτι, καταγράφει, σε εκτενές ρεπορταζ του, το BBC. Οι οδηγοί, κατευθύνονταν, από την Αστυνομία, στο μονοπάτι, της φωτιάς και έτσι, κάτοικοι και τουρίστες, δεν κατάφεραν, να εγκαταλείψουν, την περιοχή. Επίσης. Δεν υπήρξε, συναγερμός, για εκκένωση.
Εν κατακλείδι, Λάθη, Παραλείψεις, Ανικανότητα, αλλά και Δόλος, οδήγησαν, στην Εθνική Τραγωδία και στην Απώλεια, εκατοντάδων, Συνανθρώπων μας.

Επειδή, συμφώνως με την έννοια, του μεν άρθρου 36 ΚΠοινΔικ, καθιερώνεται η αρχή, της αυτεπαγγέλτου Ποινικής Διώξεως, η οποία μη υποκειμένη εις τύπον, γίνεται άμα ο αρμόδιος εισαγγελεύς πληροφορηθεί, την τέλεση, του εγκλήματος, είτε κατόπιν μηνύσεως, ή αναφοράς δημοσίας αρχής ή ιδιώτου ( άρθρο: 37 – 40 και 42 ), είτε κατόπιν, οιασδήποτε “ άλλης ειδήσεως “, όπως εξ΄ ιδίων πληροφοριών ή ιδίας αντιλήψεως, εξ΄ επιστολής ( και ανωνύμου έτι ) ή και της κοινής φήμης, όταν εννοείται, στην τελευταίαν, αυτήν περίπτωσην, έχει ο εισαγγελέας, σοβαρούς λόγους, να πιστεύει ότι, ετελέσθη έγκλημα, ( Μπουρόπουλος, όπου ανωτ. Σελ. 57 ) παθών εκ του οποίου, ειρήσθω, είναι παν πρόσωπον, είτε νομικόν, είτε φυσικόν, είτε ικανό, προς καταλογισμόν, είτε ακαταλόγιστον, το οποίον, είναι φορεύς, του εννόμου αγαθού, καθ΄ ου στρέφεται, η πράξη. ( Χωραφάς, όπου ανωτ. ).
Επειδή, έχω το απαραίτητο, έννομο συμφέρον ( άρθ. 40 ΚΠΔ ), είναι δε, Νόμιμη, Βάσιμη, Αληθής και Εξαιρετικής, φύσης.

Επειδή, οι ανωτέρω πράξεις, Τιμωρούνται, από τις διατάξεις του Π.Κ. και των ειδικών,νόμων.

Επειδή, οι νόμοι, του Κράτους μας, υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι, να παραμένουν Ανενεργοί.

Επειδή, οι Υπαίτιοι, Εγκληματικών Πράξεων, πρέπει να ανευρίσκονται και να Τιμωρούνται, αναλόγως.

Επειδή, η δικαιοσύνη, αποτελεί σ΄ αυτούς, τους πραγματικά, δύσκολους καιρούς, την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα, του
Πολίτη.

Επειδή, ο Ελληνικός Λαός, προσβλέπει σ΄ Εσάς, για την Ευθυδικία, την τήρηση, της Νομιμότητας και στην εν λόγω, Εθνική Τραγωδία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλώ, για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου, να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση, τέλεσης Ποινικών Αδικημάτων, καθώς επίσης και να ταυτοποιηθούν, τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία τέλεσαν, κατά συναυτουργία, τα ανωτέρω, αποκαθιστώντας έτσι, την Νομιμότητα.

ΖΗΤΩ

Την Δίωξη και Παραδειγματική Τιμωρία, των ως άνω αναφερομένων υπαιτίων και

Την έρευνα, για κάθε άλλον, υπεύθυνο και συνεργό και/ή ηθικό αυτουργό.

Επιπλέον, δηλώνω Παράσταση, Πολιτικής Αγωγής, για όλα, τα Αδικήματα, που συρρέουν, από τα αναφερόμενα, για την υποστήριξη, της κατηγορίας και για χρηματική ικανοποίηση, 44 ευρώ, με επιφύλαξη, λόγω Ηθικής Βλάβης, επελθούσας σε μένα, από την εν λόγω, πράξη.

Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου Δικαιώματος μου

Η Μηνύουσα

Γαζή  Φρύνη

Αθήνα, Τρίτη 21 Αυγούστου 2018