Μια ακόμα απάντηση

0
512
23 July

Του Θεόδωρου Χωριανόπουλου

Παρατηρούμε εξαρχής ότι αδυνατούν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να σταθούν έντιμα απέναντι στους 100 νεκρούς συμπολίτες μας, στους τραυματίες και γενικά σε όλη την καταστροφή, οικονομική και περιβαλλοντική, βλέπουμε τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στους κατοίκους και στην “στραβή στην βάρδια” και όχι στην εγκληματική της ανικανότητα.


Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είμαστε καταπατητές, ότι έχουμε άναρχη και αυθαίρετη δόμηση μπλέκοντας σκοπίμως τις έννοιες.
Το Μάτι ή Σήθι αγοράστηκε από την Εκκλησία και χρησιμοποιήθηκε για καλλιέργειες και αμπέλια (από εδώ προκύπτει η Αμπελούπολη) στην συνέχεια οικοπεδοποιήθηκε από τους νόμιμους ιδιοκτήτες με την σύμφωνη γνώμη του κράτους αλλά ποτέ δεν μπήκε στο σχέδιο.


https://el.wikipedia.org/wiki/Μάτι_Αττικής
Όσο για την άναρχη δόμηση αρκεί να παρατηρήσει κανείς την διάταξη των δρόμων και θα δει ότι ξεκινούν από την Λεωφόρο Μαραθώνος τέμνουν καθέτως την Κύπρου και φτάνουν κάθετα στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος και να συγκρίνει το “άναρχο” Μάτι με τον νόμιμο Βουτζά ή το διπλανό Κόκκινο Λιμανάκι για να καταλάβει το μέγεθος της κοροϊδίας.


https://mapstreetview.com/…
Επιμένοντας στην αρχική τους θέση και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ότι φταίμε εμείς και οι δρόμοι μας αλλά όχι η ανυπαρξία της Πυροσβεστικής και τα λάθη της από την αρχή της φωτιάς, η Πολιτική προστασία που δεν διέταξε την εκκένωση της περιοχής και η ΕΛΑΣ που έστελνε τον κόσμο στην παραλιακή πάνω στην επερχόμενη φωτιά σε αντίθετες κατευθύνσεις με τα γνωστά εγκληματικά αποτέλεσμα αλλά και να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα για το Μάτι στην υπόλοιπη Ελλάδα θέλουν να μονοδρομήσουν την παραλιακή και την Κύπρου και να διαπλατύνουν μερικούς δρόμους, όμως αρκεί να δεις ποιους δρόμους θέλουν να διαπλατύνουν για να καταλάβεις ότι η “δουλειά” έγινε στο πόδι χωρίς ούτε μια στοιχειώδη μελέτη. Θέλουν να διαπλατύνουν πχ την Τρίτωνος και την Περικλέους που είναι από τους πιο φαρδύς δρόμους αλλά όχι αυτούς που είναι πραγματικά στενοί.


Σημαντική σημείωση, η Λ. Ποσειδώνος όπως και η Λ. Δημοκρατίας είναι αναγνωρισμένοι δημόσιοι δρόμοι και σαν τέτοιοι ήταν και είναι στο χέρι της πολιτείας η διαπλάτυνση τους, δεξιά και αριστερά είναι νόμιμη η δόμηση γι΄αυτό και υπάρχουν ξενοδοχεία και πολυκατοικίες. Με απλά λόγια δεν φταίμε εμείς για το πλάτος αυτών των οδών.
Ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχαν διάδρομοι και διαβάσεις προς την παραλία, μα δεν έχουμε προσβάσιμες παραλίες, εκτός από Αργυρά Ακτή και Γαβριήλ όλες οι άλλες είναι απόκρημνες και με σκαλάκια για πρόσβαση στην θάλασσα https://www.instantstreetview.com/@38.039329,24.001238,211.… φαίνονται δε τώρα γιατί μετά την καταστροφή ο δήμος Μαραθώνα έβαλε ταμπέλες! Επομένως εδώ το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπήρχαν δίοδοι αλλά ότι δεν υπήρχε σήμανση!


Ενώ δηλώνουν ότι το Μάτι δεν είναι δασικό και υπάρχουν αεροφωτογραφίες από το 1945 που δείχνουν ότι ήταν καλλιεργήσιμοι αγροί για την άδεια επισκευής ζητούν βεβαίωση από το δασαρχείο! Δασαρχείο μια υπηρεσία που δεν σε αφήνει να πειράξεις πεύκο γιατί όπου πεύκο τότε δάσος, δάσος σε χτισμένη περιοχή με ασφαλτοστρωμένους δρόμους, και δίκτυα κοινής ωφελείας και πληρώνεις τα πάντα εφορία, δήμο, τέλη, ΕΝΦΙΑ, νομιμοποιήσεις κατά τα άλλα όμως είσαι σε δάσος. Ξεχνούν όμως εντέχνως ότι όπου πεύκο φωτιά και με τα πεύκα έχει καεί όλη η Ελλάδα, αλλά δεν μαθαίνουν και δεν αναδασώνουν με άλλα δέντρα, επιμένουν στο πεύκο και δεν διαχειρίζονται τα πευκοδάση ώστε να δύσκολο να πάρουν φωτιά και εύκολη η κατάσβεση τους (αρκεί εδώ να δει κανείς πως δασώνεται ο Διόνυσος με εκατοντάδες μικρά πευκάκια το ένα δίπλα στο άλλο)
Προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες τους στους πληγέντες και παράγουν νομοθετικό έργο όχι για να μας νομιμοποιήσουν αλλά για να αποδείξουν στον υπόλοιπο κόσμο με κάθε τρόπο ότι είμαστε τόσο παράνομοι που χρειάζονται τόσοι νόμοι για να γίνουμε νόμιμοι, ότι είμαστε παράνομοι και γιαυτό καήκαμε … και νομοθετούν χωρίς τέλος!


Επιλέγουν να κάνουν το εύκολο δύσκολο ώστε να τους αναγνωριστεί η προσπάθεια για νομιμότητα και όχι η ανικανότητα στην διοίκηση.
Επιλέγουν να πουν ψέματα ώστε να σχηματίσουν άλλη εικόνα για εμάς στην υπόλοιπη Ελλάδα ότι είμαστε δηλαδή καταπατητές, αυθαίρετοι, άναρχοι και λεφτάδες άρα πρέπει να τιμωρηθούμε και καλώς καήκαμε (οποιαδήποτε ομοιότητα με το “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” είναι εντελώς συμπτωματική), την πραγματικότητα όμως την γνωρίζουμε μόνο εμείς φυσικά το ίδιο έκαναν και στην Μάντρα και το ίδιο κάνουν παντού όπου έχουν ευθύνες, δεν τις αναλαμβάνουν αλλά τα ρίχνουν στους πολίτες και στην “στραβή της βάρδιας”.