Με λίγη θέληση και Αγάπη…

0
379

Η εικόνες αυτές είναι από της 28 Οκτωβρίου τραβηγμένες στο νέο οργανωμένο κτίριο του δήμου Ραφήνας όπου τα πράγματα για εμάς τους πυρόπληκτους μεταφέρθηκαν από το Λύκειο σε αυτό το Χώρο. Αφού αναδείξα με το θέμα πιστέψαμε πως σήμερα 26/11 θα βλέπαμε μια διαφορετική εικόνα.

Η εικόνα είναι όντως διαφορετική και αυτό οφείλεται στην λύση που δόθηκε από τους αρμόδιους. Έτσι τώρα στον ίδιο χώρο βλέπουμε μια σχεδόν άδεια αποθήκη και ακριβώς από κάτω στοκαρισμένες τις κούτες με τα ρούχα.

Σήμερα ο νοικοκυρεμένος αλλά άδειος χώρος

Άραγε εδώ μέσα υπάρχει κάποιο φούτερ?

 

 

 

 

 

 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ?

Σήμερα έψαξα σαν ρακοσυλλέκτης να βρω 2 φούτερ καθώς χειμωνιάζει και αυτό σίγουρα δεν είναι εφικτό στο Δήμο Ραφήνας καθώς απ ότι βλέπετε και στις εικόνες πολύ απλά…ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΦΟΥΤΕΡ! Παρόλα αυτά ακούστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι οι Δημότες Ραφήνας είναι καλυμμένοι με τα αγαθά που προσφέρει ο Δήμος.

Πέρα από τα αγαθά που έχουν εξαντληθεί, προϊόντα όπως απορρυπαντικό πιάτων, Λάδι, και όσπρια δίνονται χύμα μη τηρώντας της προδιαγραφές ασφάλειας που επιβάλλει η ΕΕ.

Η κυρία στο Κέντρο Ραφήνας έφερε μπουκάλι για να πάρει λίγο Λάδι
Έτσι παίρνεις απορρυπαντικό πιάτων όταν έχεις χάσει τα πάντα,… εσείς?

 

 

 

 

 

 

 

Λίγο αργότερα βρίσκομαι στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα όπου εκεί έχουν μεταφέρει ρούχα και τρόφιμα που διαχειρίζεται ο Δήμος Μαραθώνα. Θα δείτε και εσείς την διαφορά σε όγκο που αφορά τα τρόφιμα και τα ρούχα, έτσι ήταν και η εικόνα στο σχολείο της Ραφήνας, μα πού πήγαν τα πράγματα?

Τα αντίστοιχα Ρούχα στο Δήμο Ν. Μάκρης
Τα αντίστοιχα Ρούχα στο Δήμο Ν. Μάκρης. Η κυρία που εργάζεται εκεί έχασε το σπίτι της στην τραγική 23 Ιουλίου και τα Γατιά της που αγαπούσε σαν παιδιά της! Τώρα ηρωικά βοηθά τους συνανθρώπους της.

Δεν μπόρεσα να πάρω πράγματα στην Ραφήνα σήμερα γιατί παρ όλο που έχω πάει αρκετές φορές ξέχασα να πάρω το αποδεικτικό χαρτί πυρόπληκτου μαζί.  Όπως βλέπετε στις εικόνες, ακόμα και σήμερα και 4 μήνες μετά το ίδιο άτομο υπογράφει ξανά και ξανά…και ξανά μια υπεύθυνη δήλωση κάθε φορά εκ νέου για να πάρει τρόφιμα παρακαλώ! Ακούστηκε μάλιστα κάπου ανεπίσημα ότι ο Δήμος Ραφήνας θα προσλάβει Ιδιωτική εταιρία για να αναλάβει την οργάνωση επί αυτού του θέματος.

Γραφειοκρατία μέχρι να ματώσεις, Υπ. Δήλωση για φρυγανιές και μαρμελάδα ακόμα και 4 μήνες μετά το συμβάν!

θα κάνω την εξής πρόταση, να υπάρξει μια συνεργασία ανάμεσα στους 2 πυρόπληκτους δήμους καθώς πχ το κομμάτι αυτό δείχνει να λειτουργεί πολύ καλύτερα στο μεγαλύτερο δήμο Ν. Μακρης και αυτό χωρίς καμία καθοδήγηση κάποιας εταιρίας. Η κυρία Γεωργία είναι αρκετή για να τρέξει μαζί με τους συνεργάτες τις ένα σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά ως τώρα!

Δεν είμαι δημοσιογράφος, πυρόπληκτος είμαι και σας μεταφέρω την εμπειρία μου που έζησα άλλη μια φορά στους 2 Δήμους. Μου είναι αδιανόητο να ζούμε με τους συνανθρώπους μας αυτής τις τραγωδίας αυτές τις στιγμές, να είμαστε από νοικοκύρηδες ζητιάνοι και ρακοσυλλέκτες και η Κυβέρνηση μαζί με τις Δημοτικές αρχές να κάθονται στα εκατομμύρια που δόθηκαν για εμάς, και για να φτιάξουμε όσο μπορούμε πάλι τις ζωές μας, χρήματα που δόθηκαν από συνανθρώπους μας για εμάς και δεν θα έπρεπε να σας πέφτει καν λόγος το τι θα γίνουν αυτά τα χρήματα!

Τέλος, η Κυρία Γεωργία μαζί με την καταπληκτική ομάδα της! Στέλνουν μηνύματα αγάπης προς όλους τους πυρόπληκτους, μηνύματα σαν αυτά που έχουν αφήσει πυρόπληκτοι στο προσωπικό τις βιβλίο στο γραφείο της.. αλλά αυτό.. είναι μια άλλη ιστορία…που ευελπιστούμε να αναδείξουμε μελλοντικά στο 23July.org