ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

0
556

Υπήρχε μια αναστάτωση σήμερα μέσα μου, αρχικά με τα κλαριά που έκαιγε ένας μπάρμπας στο Δήμο Ραφήνας επί της Οδού Αργιθέας για να με αποτελειώσει κυριολεκτικά μια μεγάλη έκταση εντός στρατοπέδου στον Αγιο Ανδρέα.

Στον οικισμό Κοκκινο Λιμανάκι με τους περισσότερους νεκρούς εικόνα περιφρόνησης.

Και στις δύο περιπτώσεις αλλά και σε άλλα πρόσφατα παρόμοια περιστατικά δεν μπορώ να κατανοήσω, πώς επιτρέπεται στην περιοχή μας που συνεχίζει με παράταση του υπουργού να είναι κηρυγμένη “υπό έκτακτη ανάγκη” λόγο της καταστροφής του 2018 να καίγονται υπαίθρια ξερόχορτα.

Ο κυριότερος λόγος για εμένα προσωπικά είναι η ασέβεια απέναντι σε ανθρώπους με τραύματα, γιατί ρίχνετε αλάτι στις πληγές μας? Στην περιοχή ζούμε άνθρωποι, που από το δίπλα ψητοπωλείο να βλέπουμε καπνό ταραζόμαστε, τι δεν καταλαβαίνετε?

Θυμίζουμε πως την τραγική αυτή ημέρα όλα ξεκίνησαν από φωτιά που έβαλε κάτοικος Πεντέλης για να κάψει κλαριά και χόρτα, από αυτό και μόνο δεν μας έγινε κανένα δίδαγμα?

ενδιάμεσα οι φλόγες έφτασαν και τα 3μ σε ύψος, όταν δυνάμωνε ο αέρας
Αναρωτιόμαστε αν στον τόπο πρότυπο που ανακοίνωσαν και οι 2 πρωθυπουργοί ανήκει αυτή η εικόνα που θυμίζει Άνω Λιόσια

Έχοντας πια ζήσει αρκετά περιστατικά, ο ίδιος θεωρώ ειδικά την τόσο μεγάλη έκταση και εστία σήμερα αρκετά τολμηρή. Η καιρικές συνθήκες άλλαξαν εντός ημέρας με αποτέλεσμα την ώρα που είδα το συμβάν να πνέουν έως 3 μποφόρ άνεμοι με κατεύθυνση το πευκοδάσος. Δεν είναι όμως μόνο λόγοι ασφάλειας αλλά κυρίως λόγοι ασέβειας προς εμάς τους πυροπαθής! Σταματήστε πια να μας περιφρονείτε!

Η περιβαλλοντική καταστροφή και η σπατάλη φυσικών πόρων, αλλά κυρίως η περιφρόνηση και αδιαφορία για την μεγάλη εγκληματική καταστροφή του 2018 και των πληγέντων με πονά.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο εντός στρατοπέδου, ενημέρωσε πως υπήρξε προγραμματισμός για την σημερινή καύση. υπήρξε άδεια από την Π.Υ., υπήρξε αρκετός καθαρισμένος χώρος περιφερειακά της εστίας και υπήρξαν επαρκές πυροσβεστικά μέσα για να ελέγχουν το συμβάν.

Στην επισήμανση μου πώς καίγονται μαζί με τα ξερά και σκουπίδια η απάντηση ήταν, όχι μόνο ξερά κλαριά.

Πλαστικές σακούλες δοκάρια και άλλα σκουπίδια ανάμεσα στις φλόγες

Ο ίδιος δεν θέλω να σταθώ προς την νομιμότητα αλλά ούτε να βλάψω την εικόνα του Ελληνικού Στρατού που έμπρακτα έχει βοηθήσει τους πυρόπληκτους.

Θέλω να παρακαλέσω θερμά τους Συλλόγους, τα Δημοτικά συμβούλια και την Περιφέρεια να λάβουν επιτέλους υπ όψιν τα τραύματα μας που φέρουμε τόσες οικογένειες από την αμέλεια της 23 Ιουλίου και να μην κάνει το κράτος οικονομία στις πλάτες μας καίγοντας ύλη αντί για την ορθή αποκομιδή τους.

Σας παρακαλούμε, κάντε μια σοβαρή εισήγηση να γίνετε η ύλη αυτή τρήμα και λίπασμα που ειναι ωφέλιμο, γεμίστε τις καμένες πλαγιές με τρήμα και μην επιβαρύνετε άλλο τις ψυχές μας και το περιβάλλων.
ΟΧΙ στην καύση κλαριών και χόρτων στην ύπαιθρο όλο το έτος εντός Αττικής!

Υ.Σ. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει 4-5 μποφόρ ανέμους για αργά το βράδυ. Όλο αυτό το κάρβουνο καλό ειναι να το προσέχει κάποιος.