Κόκκινο Λιμανάκι – Η συνέλευση

0
840
σύλλογος
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κόκκινου Λιμανακίου Κ. Φράνγκος

3 Μαρτίου συνεδρίασαν μέλη του Συλλόγου της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι όπου παρουσιάστηκε από το Πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Φράγκο ένα ιστορικό ενεργειών που έχουν γίνει από το Δ.Σ. με θέμα την αποκατάσταση των καμένων κατοικιών. Στην συγκέντρωση πέρα από το πρόεδρο το λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Ραφήνας Κ. Μπουρνούς και ο Τ. Δήμαρχος Ραφήνας και υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Πιστικίδης που τόνισε στην ομιλία του ότι δεν εκπροσωπεί την Δημοτική αρχή αλλά την υποψηφιότητα του ως μελλοντικός Δήμαρχος.


Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν το λόγο και έκαναν ερωτήσεις όπου απαντήθηκαν από τους ομιλητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Jason Carow, μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου “Ένωση Πυρόπληκτων” αλλά παρ όλο του ευγενικού αιτήματος στην αρχή της συνεδρίασης να δοθεί για λίγο ο λόγος προς ενημέρωση των κατοίκων αυτό ΔΕΝ έγινε αποδεκτό με την αιτιολογία ότι το πρόγραμμα είναι αυστηρά καθορισμένο από πριν. Φυσικά κατανοήθηκε και σεβάστηκε αυτή η απόφαση ως το σημείο που υπήρξαν αρκετές παρεμβάσεις που έγιναν αποδεκτές!

Έτσι ο κύριος J. Carow φωναχτά απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο κόσμο και ερώτησε αν του επιτρέπεται και αν θέλουν να ακούσουν την τοποθέτηση ενός ιδρυτικού μέλους του σωματείου των Πυρόπληκτων. Η απάντηση ήταν θετική και έτσι ανακοινώθηκε δυνατά η ύπαρξη του Συλλόγου “Ένωση Πυρόπληκτων” που προφανώς μερικοί το βλέπουν ανταγωνιστικά. Ο λόγος διακόπηκε από το Πρόεδρο Κ. Φράνγκο οποίος αποκάλεσε την παρέμβαση αυτή θρασύτατη και ρώτησε με πιο δικαίωμα έγινε η παρέμβαση αυτή. Η απάντηση του κ. Carow ήταν ότι ως κάτοικος και της περιοχής αυτής επί της οδού Ειρήνης 5, έχει κάθε δικαίωμα να εκφραστεί όπως έκαναν και οι προλαλήσαντες κάτοικοι της περιοχής. Παρ όλο αυτά η κουβέντα οικειοθελώς συνέχισε έξω από το χώρο της Εκκλησίας και ο κ. Carow συνέχισε την ενημέρωση όπου μερικοί άκουσαν και άλλοι βρέθηκαν σε προσωπικές κουβέντες τετ α τετ με το αδιάφορο Δήμαρχο Ραφήνας.

Έτσι ο Jason Carow, μέλος του σωματείου Πυρόπληκτων ανακοίνωσε και γνωστοποίησε στο Κόκκινο Λιμανάκι ότι υπάρχει ένας Σύλλογος Πυρόπληκτων που ΔΕΝ ταυτίζεται με καμία Δημοτική κατεύθυνση και κανένα κόμμα! Ο σύλλογος “Ένωση Πυρόπληκτων” απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής χωρίς να γίνεται διάκριση σε γεωγραφική τοποθεσία.


-Τί θέλετε να πείτε Κύριε Carow στο κόσμο που παραβρέθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι αλλά δεν σας άφησαν?

Jason Carow: Θέλω να πω στο κόσμο ότι η εικόνα αυτή που είδα, δηλαδή κοπαδάκια ανθρώπων κυκλικά από το Δήμαρχο είναι τακτικές που έφεραν αυτή την χώρα 10 βήματα πίσω. Είναι τακτικές που έχουν στοιχειώσει την χώρα αυτή και δεν πρέπει να υπάρχουν σαν εικόνα στους πυρόπληκτους ανθρώπους. Η θέση η δικιά μου είναι ξεκάθαρη, δεν πάω παρακαλετά, δεν θα ζητιανέψω αλλά ΑΠΑΙΤΩ! Αυτό το λέω ως ιδιώτης!
Απαιτώ δικαιοσύνη πάνω απ όλα και απαιτώ να γίνουν έργα ΤΩΡΑ! Δεν αποδέχομαι τα χρονοδιαγράμματα και την χαλαρή στάση Δημάρχων της Περιφέρειας και Βουλευτών σχετικά με τα σοβαρά θέματα που έχουν αλλάξει σοβαρά τις συνθήκες διαβίωσης μας. Στην εκδήλωση αυτή δεν βρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της περιοχής παρά μόνο από μία παράταξη, κάτι σοβαρό για μένα καθώς ξανά ακούστηκε και έγινε διαπραγμάτευση με την Δημοτική αρχή η οποία έχει σοβαρές ευθύνες για την τωρινή κατάσταση!
Για αυτό καλώ το κόσμο να ενταχθεί σε αυτό το σκοπό και με μία ενιαία φωνή ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ και όχι να παρακαλέσει, ειδικά από αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα που έγινε και ευελπιστώ η Ελληνική δικαιοσύνη να μην κάνει τα στραβά μάτια!

Πρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία να τιμωρηθούν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και συνεχίζουν να αδιαφορούν για το περιβάλλων, και στο σκαμνί δεν θα βάλουμε τον “Στρατηγό Άνεμο”!
Έτσι καλούνται όλοι η πυρόπληκτοι να ενωθούν, να απαιτήσουν, και να συμβάλλουν ενεργά με την ψήφο τους στις αποφάσεις του Συλλόγου των Πυρόπληκτων!

Τέλος ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί ότι στην συγκεκριμένη συνέλευση σχεδόν ομόφωνα οι κάτοικοί τόνισαν ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ λεωφόρο και διαπλάτυνση της παραλιακής καθώς αγαπούν το περιβάλλων και δεν θέλουν την εικόνα της παραλιακής στα νότια προάστια που γνωρίζουμε και που σήμερα πια κανείς δεν μπωρει πια να κάνει μπάνιο στην θάλασσα! Ο κύριος Μπουρνούς δεν ενδιαφέρθηκε για την άποψη της κοινής γνώμης αλλά ακολουθεί τα προσωπικά του πιστεύω που είναι αντίθετα με αυτά του κόσμου στο Κόκκινο Λιμανάκι, έστω θα έπρεπε να ενημερώσει το Δ.Σ του πως τα μέλη και κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ΔΕΝ επιθυμούν αυτό το έργο!

Από την άλλη συνάντηση των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου “Ένωση Πυρόπληκτων” που τα ιδρυτικά μέλη πλησίασαν τα 60 σε αριθμό και τα τακτικά σε 130 και αυτό χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει ακόμα η εκκίνηση, μας δίνουν ελπίδα να παρουσιάσουμε έργο ενότητας με αξιοπρέπεια, σεβασμό και πάνω απ όλα Δημοκρατία! Είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός των μελών θα τριπλασιαστεί σε άμεσο χρονικό διάστημα και πιστεύω με το κόσμο που είδα ως ιδρυτικά μέλη, ότι θα φτάσουμε αυτό το Σύλλογο σύντομα να αντιπροσωπεύει τετραψήφιο αριθμό μελών!

https://www.facebook.com/23july.info/photos/gm.816044905437389/733655950369190/?type=3&theater&ifg=1