ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΒΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΟΥ

0
554

Μετά την αποσπασματική μετάδοση της συνομιλίας του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα με τους πολίτες, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, αλλά και την πολιτική κατηγοριοποίηση μελών των Συντονιστικών Επιτροπών μας, από μερίδα των ΜΜΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η παρουσία πολιτικών παραγόντων και μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές, είναι για εμάς πολύ σημαντική γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε σε ανώτατο επίπεδο τα αιτήματά μας.

Η συζήτηση πολλές φορές γίνεται χωρίς τυπικά χαρακτηριστικά συνεδρίασης και ο καθένας μπορεί να λαμβάνει το λόγο. Ωστόσο έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις και διαπιστώσαμε ότι ελήφθησαν υπόψη.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν για εμάς κρίσιμη, αφού την επομένη επρόκειτο να ρυθμιστούν νομοθετικά, μεταξύ άλλων, οι διαδικασίες και προτεραιότητες για την αποκατάσταση των κατοικιών μας και την επίλυση των ιδιατεροτητων στο Μάτι, ενόψει της εφαρμογής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Ως εκ τούτου, η αποσπασματική μετάδοση ομιλιών, είτε του Πρωθυπουργού, είτε των πολιτών, προκειμένου να επιτευχθούν άλλοι στόχοι, καθώς και οι αήθεις αναφορές και οι «πολιτικοί» υπαινιγμοί, για πρόσωπα-μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, εξυπηρετούν έναν και μόνο σκοπό: Να δυσκολέψουν το έργο μας και να δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία επίλυσης των προβλημάτων μας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε, από το σύνολο των ΜΜΕ, σεβασμό στον πόνο μας από τις απώλειες ανθρώπων και περιουσιών και πραγματική βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Σας ευχαριστούμε.