Judgement Day

0
854

Ονομάζομαι Ιάσων (Jason Carow) και είμαι πυρόπληκτος. Από την φωτιά και μετά οι συνθήκες διαβίωσης  με έχουν αλλάξει δραματικά και για μένα και για τα υπόλοιπα 5 μέλη της οικογένειας μου. Σίγουρα θα γνωρίζετε πως σαν εμένα ζουν και άλλοι αλλά και σε χειρότερη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την καταστροφή και αφού έζησα την δικιά μου 23 Ιουλίου έχω μεταλλαχτεί. Μπορεί να μην το καταλαβαίνει κάποιος που δεν είναι πυρόπληκτος αλλά οι περισσότεροι από εμάς ζούμε πλέων με ψυχοφάρμακα. Έχω πάρει 20 κιλά από την ημέρα της φωτιάς και κυκλοφορώ σαν λέτσος. Η λέξι κατάθλιψη δύσκολα να περιγράψει αυτό που έχω γίνει.

Κάθε ημέρα για εμάς είναι μια δύσκολη ημέρα, βιώνουμε προβλήματα θέρμανσης (η Ρομά μετά την φωτιά μου έκλεψαν το λέβητα) αλλά πέρα από το κρύο στην καταστραμμένη οικία μπαίνουν νερά όταν βρέχει. Όπως και σήμερα που έχω τραβήξει το κρεβάτι σε μία γωνία της κρεβατοκάμαρας για να μην βραχεί το πάπλωμα.

Πλέων στο σαλόνι υπάρχει μία μικρή ξυλόσωμπα που για να την τροφοδοτήσω κάθε λίγο και λιγάκι κόβω ένα κούτσουρο από τα καμένα ξύλα που μου απέμειναν γιατί και από αυτά τα περισσότερα μου τα έκλεψαν. Τα δάχτυλα μου πονάνε, έχω μια αυτοάνωση ασθένεια που έχει πλήξει όλες μου τις αρθρώσεις, η στεναχώρια δεν τα έκανε καλύτερα. Για να σκίσω το κορμό να μπει στην σόμπα πρέπει να το κάνω με ένα βαρύ Τσεκούρι και μετά όταν ξαπλώνω αργά το βράδυ κάθομαι λίγο στο τέρμα του κρεβατιού και  παρακαλώ να περάσει ο πόνος από των ώμο που σήκωνε το βάρος. Παλιά θυμάμαι γύρναγα το διακόπτη και έβαζα λίγο μπρος το καλοριφέρ, τώρα όταν μπω στην κρεβατοκάμαρα αναπνέω παγωμένο αέρα.  

Με τα 6 χιλ ευρώ που λάβαμε στην αρχή κατάφερα να φέρω το υπόγειο σε ένα σημείο να μπορώ να μένω με την σύντροφο μου. Έπρεπε να αντικαταστήσω μερικά παράθυρα, να καθαρίσω από τα νερά της αποχέτευσης τα κατεστραμμένα έπιπλα και να μαζέψω το χάος που άφησε η καταστροφή. Η μητέρα με τα παιδιά δεν χωράει εδώ έπρεπε να ενοικιάσει και τώρα που έχει να λάβει 4 μήνες το βοήθημα ζει με δανικά, ντρεπόμαστε που υπάρχουμε.

Αγαπώ πολύ το τόπο μου και έχω χάσει το προσανατολισμό μου πια, δε ξέρω που βρίσκομαι, θεωρώ μια τεράστια αδικία αυτό που μας συνέβη και μια εγκληματική πράξει μια πράξη ανευθυνότητας  χωρίς να έχει υπάρξει για κανέναν απολύτως 2 χρόνια η οποιαδήποτε κύρωση. Έτσι απλά έχασαν άνθρωποι την ζωή τους, έτσι απλά χάσαμε τα σπίτια μας, την έδρα μας, τα ζώα μας, το παράδεισο μας!

Για εμένα και το χαρακτήρα μου δεν χωράει τίποτε άλλο παρά αγώνας για δικαίωση! Άμεσος αφού κατάφερα να συνέλθω από το σοκ άρχησα και ίδρυσα το κανάλι για τους πυρόπληκτους. Εκεί, να υπάρχει μια αναφορά και μια καταγραφή για όλη αυτή την τραγωδία.

Ο Μηχανικός δεν με καλύπτει για σεισμό, εντολή έχει από το κράτος να επαναφέρει το κτήριο του ’81 στην στατικότητα της τότε χρονιάς

Σκέφτηκα ότι πρέπει να ενωθεί ο κόσμος και να γίνει μια τεράστια διαμαρτυρία για να αποδοθούν ευθύνες. Κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι τα έκαναν όλα καλά, διαφημιστικά με την κυρία Δούρου να ξυρίζεται και στο προσκήνιο να είναι τίποτε άλλο παρά οι εκλογές. Αυτό δεν απογοήτευσε μόνο εμένα αλλά όλους όσους πραγματικά χτυπήθηκαν από την καταστροφή.

Έτσι απλά δημιουργήθηκαν οι λεγόμενες συντονιστικές ομάδες, και το κάθε χωριό απέκτησε από μία. Καμία ενότητα παρά ένας πόλεμος βόριων και Νότιον από ανθρώπους σε κάθε περιοχή που δεν έχασαν καν το σπίτι τους αλλά θέλησαν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην ιδέα να υπάρξει μια ενότητα, μια Γ.Σ. με διαφάνεια, κανόνες και δημοκρατία δεν θέλησε να συμμετέχει κανένας. Ο πυρόπληκτος  άνθρωπος που προσπάθησε να καταφέρει αυτό συκοφαντήθηκε, ακυρώθηκε, χλευάστηκε αλλά είναι ακόμα εδώ όσο και να μην αρέσει!

Με την εύκολη νίκη της ΝΔ και αλίμονο να μην ήταν εύκολη μετά την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και την καταστροφή της 23 Ιουλίου που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά οι μπλε, φτάσαμε σε ένα σημείο ελπίδας και ένα σημείο δημιουργίας της ΑΜΚΕ « Μάτι ξανά». Γιατί αλήθεια «Μάτι Ξανά»? Ούτε το όνομα αρμόζει στην τραγική καταστροφή της 23 Ιουλίου αλλά ερωτήθηκαν για αυτό ποτέ οι πυρόπληκτοι? Μας διαφήμισαν μία εταιρία που θα φέρει την αλλαγή στην περιοχή! Αυτό ξέραμε, αυτό το μήνυμα μας πέρασαν! Σε μια εταιρία για το καλό των πυρόπληκτων χωρίς να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής αλλά χειρότερα ακόμα χωρίς συμμετοχή από ανθρώπους που επέλεξαν οι πυρόπληκτοι!

Υπάρχει φορέας με παράδοση ετών στην περιοχή που υπέστη και ζημιές και δεν προσκλήθηκε καν! Το υπό ίδρυση  τότε σωματείο πυρόπληκτων με Δ.Σ.  δεν καλέστηκε ποτέ ! Μου είπαν τότε, Ιάσονα,  στην ΑΜΚΕ θα μπουν δικηγόροι, τεχνοκράτες και άνθρωποι με εμπειρία και γνώση! Με λίγα λόγια Ιάσονα κάνε πέρα.

Αναρωτιέμαι, πρέπει  να έχεις κάποιο διδακτορικό για να βγεις στα ΜΜΕ μετά από 5-6 εβδομάδες και να καταγγείλεις την οποιαδήποτε αδράνεια? Γιατί έπρεπε να περάσουν 6 πολύτιμοι μήνες ελπίδας για εμάς για να μάθουμε τώρα από το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου ότι η ΑΜΚΕ μάλλον έτσι όπως πάει είναι ένα αποτυχημένο σχήμα?

Σήμερα βγήκε και μία δήλωση από μέλη της ΑΜΚΕ για την παραίτηση τους . Έξι μήνες μετά! Θεωρώ πώς χάσαμε και άλλο πολύτιμο χρόνο, και πως θα έπρεπε αρκετά νωρίτερα να υπάρχει μία επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους που είναι οι πυρόπληκτοι.

Ας βάλουμε λίγο το κουστούμι στην άκρη, και ας επιτρέψουμε να μιλήσει η ψυχή! Αυτό που πάθαμε την 23 Ιουλίου είναι ένα έγκλημα, είναι μια αδικία και πρέπει παραδειγματικά να τιμωρηθούν! Πρέπει να γίνει η περιοχή μας όπως είπαν μια περιοχή πρότυπο, και πρέπει να γίνει τώρα!  Είναι απαράδεκτο να μας έχουν 2 χρόνια μέσα στην βρώμα και το αμίαντο. Είναι απαράδεκτο να είμαστε ακόμα σαν τους ζητιάνους και είναι απαράδεκτο άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει ακόμα την διάσταση του εγκλήματος να θέλουν να κουμαντάρουν  τα θύματα της φωτιάς! Τέλος! Ως εδώ! Απαιτώ από το κάθε πυρόπληκτο να αναλάβει την ευθύνη του!  Είναι το τελευταίο κάλεσμα για μια ενότητα και μία γροθιά απέναντι στην αδικία! Όποιος δεν θέλει να συμμετέχει να μην, όποιος μας σταθεί εμπόδιο θα αντιμετωπίσει την δύναμη της αγάπης, αλληλεγγύης, ενότητας, δημοκρατίας και αλήθειας! Τέλος! Θα ενωθούμε, θα απαιτήσουμε και θα γίνουν τα έργα οι αποζημιώσεις και η επαναφορά του τόπου μας όπως μας αξίζει και όχι με πορδές!

Οι πυρόπληκτοι είμαστε πολλοί και έχουμε δύναμη και αν δεν γίνουν τα αιτήματα μας θα γίνουμε ο τρόμος της κυβέρνησης!  Εγγραφή στο σωματείο πυρόπληκτων! Ξανά εκλογές και δικαίωμα συμμετοχής , αποφασίζουν οι πολλοί, αποφασίζουν οι πυρόπληκτοι και μόνο!