Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ 26 ΘΥΜΑΤΑ

0
85

Ο Γιάννης αναζητεί με τη γυναίκα του, τούς γονείς του και τις δύο κορούλες του και μαθαίνει τις επόμενες ώρες ότι έχουν πεθάνει στη φωτιά δεκάδες άνθρωποι.

Καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εντοπίσει ίχνη τους. Θεωρεί ότι οι γονείς του είναι νεκροί αλλά διατηρεί μία ελπίδα για τα δύο παιδιά, όταν βλέπει ένα βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό που δείχνει τέσσερα μικρά κορίτσια να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ραφήνας μαζί με άλλους επιζώντες.

Η ομοιότητα των κοριτσιών αυτών με τις κορούλες του του δίνει δύναμη να σταθεί στα πόδια του, να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει βοήθεια. Επιμένει πως τα δύο παιδιά που βγήκαν από το σκάφος είναι τα δικά του. Όσες φορές και να δει το επίμαχο βίντεο, επιμένει πως δεν κάνει λάθος. «Αυτά είναι…»

Καλείται ωστόσο από τους ιατροδικαστές να δώσει δύο φορές δείγμα DNA μαζί με τη σύζυγό του, επειδή μεταξύ των σορών που αποτεφρώθηκαν, υπάρχουν και μικρά παιδιά. Πίστευε πως θα έμενε αχρείαστο το δείγμα μα έπρεπε να δώσει, μαζί με τη γυναίκα του.

Ένας από τους επιζώντες που βρισκόταν στο αλιευτικό λέει πώς τα τέσσερα κοριτσάκια που επέβαιναν σε αυτό, φοβισμένα, με κουβέρτες καλυμμένα, είναι συγγενών του, δεν είναι δυστυχώς οι κορούλες του Γιάννη.

Ο παππούς Φίλιππος, η γιαγιά Σοφία και τα δύο 9χρονα κορίτσια, η Σοφία και η Βασιλική άφησαν τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι.

Οι γονείς του Γιάννη βρέθηκαν αγκαλιασμένοι απανθρακωμένοι μαζί με τις 9χρονες δίδυμες εγγονούλες τους στο οικόπεδο. Δε γνωρίζω την ακριβή πορεία των παππούδων με τα παιδιά, έχει ακουστεί πως κατευθύνονταν προς τη Νέα Μάκρη και πως κατά τις 18.10 βρίσκονταν στη διασταύρωση της Ραφήνας όπου η εκτροπή των αυτοκινήτων προς τον παραλιακό δρόμο τους οδήγησε να αλληλοεγκλωβιστούν με τα αυτοκίνητα που έφευγαν από το Μάτι και να διαφύγουν όλοι προς το συγκεκριμένο οικόπεδο.

4 καταγεγραμμένα θύματα μετρά και η οικογένεια του Γιάννη.

Αληθινά θύματα;

Μαρίνα Καρύδα