Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ 26 ΘΥΜΑΤΑ

0
74

Μάτι 23 Ιουλίου 2018

Η οικογένεια του Μάρκου είχε εξοχική κατοικία στο Μάτι. Ο 18χρονος γιός του ο Δημήτρης βρισκόταν στο πατρικό του Μάρκου στο Ρέθυμνο, για διακοπές.

Όταν οι καπνοί στο Μάτι έγιναν αποπνικτικοί, ο Μάρκος, η σύζυγός του Κάτια, η πεθερά του Γαρυφαλιά και ο 20χρονος γιός του Πάρης, και μια φίλη τους, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους με κατεύθυνση τη Ραφήνα.

«Τελευταία φορά που μίλησα με τον αδερφό μου ήταν το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά μετά δεν μπόρεσα να μιλήσω ξανά μαζί τους γιατί είχε χαθεί το σήμα.

Μίλησα με τη φίλη της μητέρας μου και μας είπε ότι έφυγαν μαζί αλλά όταν κατέβηκαν από το αμάξι χάθηκαν από τον καπνό» είπε ο 18χρονος Δημήτρης ο οποίος γύρισε εσπευσμένα από το Ρέθυμνο για να τους ψάξει.

«Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Πήγα στο Μάτι να τους ψάξω αλλά βρήκα μόνο τα αυτοκίνητά τους που ήταν παρκαρισμένα στον δρόμο προς το Κόκκινο Λιμανάκι και δεν ήταν καμένα» συμπλήρωσε.

“Ήμασταν μαζί σπίτι μου, δέκα λεπτά πριν από τη φωτιά, παρέα. Την απώλεια δεν την έχει συνειδητοποιήσει κανείς ακόμα”, είπε μία φίλη του Πάρη.

Η Μαίρη μαζί με τον ανιψιό της Δημήτρη δήλωσαν αγνοούμενους τη μητέρα της, την αδελφή της, τον ανιψιό της Πάρη και τον γαμπρό της.

Μετά από πολλές ημέρες αγωνίας, ο Μάρκος, η σύζυγός του Κάτια ο γιος τους Πάρης και η Γαρυφαλλιά (μητέρα της Κάτιας) ταυτοποιήθηκαν όλοι τους νεκροί.

Κατά τη διαδρομή τους προς τη Ραφήνα αλληλοεγκλωβίστηκαν με τους οδηγούς των αυτοκινήτων που είχε εκτρέψει η αστυνομία προς το Μάτι και όλοι μαζί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους ψάχνοντας να βρούν διαφυγή μέσα από το οικόπεδο, προς το γκρεμό που οδηγούσε στη θάλασσα.

Καταγεγραμμένα θύματα 4

Αληθινά θύματα;