Η 23 Ιουλίου της Μαρίνας Λ.

1
699

Μαρίνα Λ. ” Έχασα το μπαμπά μου, για μένα ήταν τα πάντα…”

Η 23 Ιουλίου της Μαρίνας είναι άλλη μια αποκαλυπτική ιστορία που μας γυρνά 4 μήνες πίσω στην μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία της Αττικής.

Όλο και περισσότερος κόσμος θα συνέρχεται από το σόκ και θα βρει διαδρόμους για να αποκαλύψει στην κοινωνία την δικιά του 23 Ιουλίου και τα πραγματικά γεγονότα που στοιχειώνουν την Ελληνική πρόληψη, οργάνωση και λειτουργικότητα όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει και αμφιβάλλω αν θα αλλάξει και τις επόμενες δεκαετίες!

Η Μαρίνα έτυχε να μένει στην βορινή πλευρά του Νέου Βουτζά, μια πανέμορφη πράσινη γειτονιά με θέα τον Ευβοϊκό. Γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή και κατάλαβα απόλυτα την γεωγραφικά μειονεκτική της θέση απέναντι σε εμένα που είμαι πιο Ανατολικά και κατάλαβα την φωτιά πολύ νωρίτερα.

Αφού η φωτιά επί 50 λεπτά έκαιγε χόρτα, σκίνα και χαμηλή βλάστηση, από εκεί που άρχισε μέχρι το Νέο Βουτζά που το παιχνίδι πια ήταν τελειωμένο και θα έπρεπε να χτυπούν καμπάνες και συναγερμοί. Η φλόγες είχαν περικυκλώσει την περιοχή δημιουργώντας ένα μέτωπο προς την Λ. Μαραθώνος στην Διασταύρωση Ραφήνας και ένα προς των Άγιο Αντρέα.

Όπως εκτίμησα εγώ ανεβαίνοντας στην αρχή στο λόφο των Ποντίων για να δω την φωτιά ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, έτσι πιθανότατα να το έκριναν και επαγγελματίες πυροσβέστες και να μην έδωσαν ποτέ την έμφαση που θα έπρεπε αλλά επικεντρώθηκαν μόνο στην Κινέττα!

 

Η φωτιά κυριολεκτικά περικύκλωσε τους ανθρώπους σε Μάτι και Νέο Βουτζά αφήνοντας κανένα περιθώριο διαφυγής!

Οι κάτοικοι στην γειτονιά της Μαρίνας αφού πρώτα αιφνιδιάστηκαν ξαφνικά και επί μία ώρα που καιγόταν η Νταού και η Καλλιτεχνούπολη δεν ενημερώθηκαν από κανέναν ποτέ για να τρέξουν να σωθούν. Τα νοσοκομεία τις περιοχής επίσης δεν είχαν πάρει καμία ενημέρωση για την κατάσταση ούτε δόθηκαν εντολές ετοιμότητας με αποτέλεσμα να φτάνουν ξαφνικά και αιφνιδιαστικά εκατοντάδες εγκαυματίες.

Η Μαρίνα περιγράφει ότι στο πανικό οι Ιατροί δεν πρόσεξαν ότι υπήρχαν περισσότερα εγκαύματα στο πατέρα της, μιλούσαν για 40% και πολύ αργότερα για 70% έχοντας αμελήσει όλη του την πλάτη γιατί υπήρχαν τόσοι τραυματίες η για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε. Η οικογένεια έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθεί η υπόθεση και ευελπιστούμε και εμείς να βρει το δίκιο της.

Ακολουθεί η 23 Ιουλίου της Μαρίνας…