Εσείς αναβαθμίζεστε και εμείς υποβαθμιζόμαστε

0
653

Κύριε Πατούλη, εσείς αναβαθμίζεστε και εμείς υποβαθμιζόμαστε, όπως λέει πολύ σωστά η πυρόπληκτη μητέρα μου. Και να αναβαθμιζόσασταν με τα προσωπικά σας χρήματα δεν θα μας έπεφτε λόγος αλλά αυτό που στην αρχή θεωρήσαμε φάρσα διαπιστώθηκε από την ανάρτηση στην Διαύγεια.

Αφού πρώτα ζητήσω συγνώμη και την κατανόηση από τους ανθρώπους που βιώνουν σοβαρά προβλήματα από τα εγκαύματα και αυτούς που ζουν πια χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, επιτρέψτε μου να μιλήσω για λιγότερο σημαντικά πράγματα αλλά τα οποία σχετίζονται με την απερίσκεπτη πράξη σας!

Μόλις λίγους μήνες έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία την σκυτάλη και αυτό όχι τόσο για τις ικανότητες της όπως αποδεικνύεται ως τώρα αλλά για την τραγική κατά  λάθος πρωθυπουργία  του Αλέξη Τσίπρα.

Η δραματική ημέρα της 23 Ιουλίου, η απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυρίας Δούρου με προσβλητικά βίντεο να ξυρίζεται μετά από τόσους νεκρούς, η προσπάθεια συγκάλυψης αλλά και η επιβλητική προπαγάνδα να ριχτούν ευθύνες στους πολίτες έφερε με μια σχετική ευκολία εσάς στην θέση του Περιφερειάρχη.

Οι Πυρόπληκτοι Ανατολικής Αττικής πιστέψαμε στην προσωπικότητα σας και σε αυτή την αλλαγή και σας εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας για να μας οδηγήσετε έξω από αυτό το δράμα που συνεχίζουμε να ζούμε εδώ και 2 χρόνια.

Μιλώντας για τις προηγούμενες κυβερνήσεις η οποίες οδήγησαν την χώρα σε χρεοκοπία και μας έφεραν χρέη ως το ταβάνι αναγκάζοντας μας να ζούμε πολύ λιτά, ήρθε η εγκληματική ενέργεια της 23 Ιουλίου για να μας δώσει την χαριστική βολή, σας ρωτώ λοιπόν κύριε Πατούλη, τι είχαν τα άλλα έπιπλα που δεν σας επέτρεπαν να κάνετε την δουλειά σας ? Δεν συμφωνείτε ότι αν ακολουθούν αυτές τις πρακτικές τα υψηλόβαθμα στελέχη του δημοσίου επιβαρύνονται σοβαρά οι ευπαθές ομάδες? Αδιαφορείτε για αυτό?

 

Οι οικογένεια μας με πολύ κόπο και με το πέρας ετών κατάφερε και έφτιαξε ένα 250μ σπίτι όπως έχουν οι περισσότεροι καλλιτέχνες. Σε αυτό βοήθησε η ξεχωριστή και σπάνια φωνή της μητέρας μου που τίμησε αυτή την χώρα με την εξαιρετική της παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Η παιδεία, η κουλτούρα και  η μόρφωση της μητέρας μου επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό για εμάς σπίτι.

Εκτός από τα δομικά υλικά καταστράφηκαν πράγματα μεγάλης οικονομικής  και τεράστιας συναισθηματικής αξίας.

Το κάποτε όμορφο μας σαλόνι με εκατοντάδες βιβλία αντίκες, βραβεία, πίνακες και άλλα
Τζάκι δεν συμπεριλαμβάνεται στην δήθεν αποζημίωση, το σπίτι μας είχε 3
Χειροποίητο Μπρούτζινο διπλό Κρεβάτι στην κάποτε αριστοκρατική κρεβατοκάμαρα της μητέρας μου
Η κάποτε μοναδική μας κουζίνα με 10μ μονοκόμματους Πάγκους από Πεντελικό Μάρμαρο
Ντεκόρ και δώρα από όλο το πλανήτη
Το παλατάκι μας με ξύλινα κουφώματα και σκεπή, όπως παλάτι ήταν για κάθε πυρόπληκτο γιατί απλά ήταν το δικό του, αυτό που αγάπησε και έζησε μέσα, σήμερα ζούμε στο ενοίκιο, στα ΚΑΑΥ, σε φίλους, σε άλλες πόλης. Εγώ μένω σε τμήμα που επισκεύασα στο υπόγειο του σπιτιού με τα νερά της βροχής να πλημμυρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι και να σπρώχνω το κρεβάτι στο τοίχο όταν βρέχει για να μην βρέχει το στρώμα.
Μαρία «Κοντού» Carow, Καλλιτέχνης , ετών 84
Μόνο κίτρινο μας έδωσε ο Αλέξης
Σκάλες με επένδυση από δρύινο ξύλο

Χάσαμε ένα καταπληκτικό πιάνο με παρτιτούρες πάνω από 100 ετών, μια Βίβλος 200 ετών έκδοσης  Gutenberg, πίνακες ανεκτίμητης αξίας, μέσα σε αυτό και δώρο από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας Johan Strauss. Κάηκαν Λιθογραφίες, υδατογραφίες, ελαιογραφίες, πολύτιμα βιβλία, κρύσταλλα πορσελάνες  Meissen, Περσικά χαλιά, ασημένια μαχαιροπήρουνα και δυστυχώς όλες οι ηχογραφήσεις της φωνής της μητέρας μου μαζί με βραβεία και ντοκουμέντα.

Χάθηκαν Σκυριανά σκαλιστά έπιπλα, σαλόνια και πολλά άλλα. Ο λόγος που η λεπτομερής αναφοράς που δεν είναι πλήρης για να μην κουράζω έχει τον εξής λόγο…

Ο λόγος είναι ότι το κράτος που εκπροσωπείτε αρκετό χρόνο τώρα και αφού έχουν περάσει 2 χρόνια μετά από αυτή την καταστροφή, παζαρεύει εάν το σπίτι μου που κάηκε λόγο αμέλειας του κράτους είναι για κατεδάφιση ή για μπαλώματα.

Στην αποζημίωση δεν συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο τίποτα από τα προαναφερόμενα μας αντικείμενα αλλά ούτε τα δρύινα κουφώματα η Πεντελικά μάρμαρα. Τα χρήματα (εάν δοθούν) προορίζονται για φτηνές αλουμινοκατασκευές, πλαστικούς πάγκους, κουζίνα βακελίτη ΙΚΕΑ κλπ.

Η αποζημίωση αυτή είναι υστέρημα από το Έλληνα φορολογούμενο και για αυτό πρέπει να τονίσω ότι το σπίτι μας βρίσκεται λίγα μέτρα από την Λ. Μαραθώνος εντός σχεδίου σε πλήρες οικισμό. Κοντά μας είναι η Παιδική χαρά της περιοχής, Μίνι μάρκετ, φαρμακείο, Café κτλ. Δεν διαμένουμε στην ζούγκλα αλλά όπως ζουν και άλλοι στο Δήμο Κηφισιάς πχ. Αν υπάρχει κάποιος δισταγμός από το Έλληνα φορολογούμενο είναι όχι για να αποζημιωθεί ευπρεπώς ο Πυρόπληκτος της 23 Ιουλίου αλλά οι 20.000 ευρώ από τον κρατικό κορβανά για 3 πολυθρόνες/καναπέδες. Ή  40.000 Ευρώ Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο Ραφήνας.

Ας ήταν μία πράξη απερισκεψίας, μια πράξη εφηβική και ας την ξεχάσουμε εάν σκύψουμε από σήμερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι πυρόπληκτοι και αλλάξουμε ριζικά την στάση αδιαφορίας για τους ανθρώπους αυτούς!

Αφιερώνω το άρθρο στην Μητέρα μου που αγαπώ και είμαι υπερήφανος. Η μητέρα μου ζει σήμερα στο ενοίκιο και με το μοναδικό της γούστο κατάφερε το διαμέρισμα αυτό που διαμένει με τα εγγόνια της να το κάνει όμορφο. Το μόνο που στεναχωριέται είναι πράγματα συναισθηματικής αξίας και τίποτε από τα υλικά αγαθά.  Ο μοναδικός λόγος του άρθρου είναι να τονίσει ότι παρ όλο που άνθρωποι έζησαν το εφιάλτη, άλλοι πέθαναν άλλοι έζησαν άλλοι ζουν σαν νεκροί με ουλές και ανοιχτές πληγές …και άλλοι…  μοστράρουν με ξένο χρήμα αδιαφορώντας ότι εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και απαιτείται έργο και όχι καθισιό στο καναπέ!