Επιστολή στον Πρωθυπουργό

0
566
23july
Δημοσιεύουμε την επιστολή με την οποία η κυρία Αθηνά Μουτάφη ζητάει το αυτονόητο. Ελπίζουμε αυτό που τόσο επιτυχημένα αποτύπωσε ο καλλιτέχνης να μην διαψευστεί από τις εξελίξεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ.
Σας απευθύνω αυτή την επιστολή με την ιδιότητα σας ως πατέρα πρωτίστως.
Είμαι μητέρα δύο παιδιών συνομήλικων με τα δικά σας.
Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου φιλοξενούμασταν σε φιλικό σπίτι στο Μάτι και καταφύγαμε με τα παιδιά μου στη θάλασσα.
Ως μητέρα και άνθρωπος, ήταν αδύνατο να σκεφτώ πως δίπλα στο λιμάνι της Ραφήνας και μόλις 25 χλμ απο τη Βουλή των Ελλήνων, εκτυλισόμμενης καταστροφής αυτού του μεγέθους, δεν θα υπήρχε κινητοποίηση διάσωσής μας.
Κολυμπώντας 6 ώρες,μη μπορώντας να αναπνεύσουμε από τους καπνούς, 13 άνθρωποι πνίγηκαν.
Μεταξύ αυτών και ο 25χρονος γιός μου, ο Βίκτωρας.
Με στοιχειώδη ενσυναίσθηση ως άνθρωπος και κυρίως ως πατέρας,βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μιας μάνας που δίπλα της παλεύουν τα παιδιά της να σωθούν,χωρίς η ίδια να είναι σε θέση να τα βοηθήσει.
Μιας μάνας και μιας αδελφής που βλέπουν και ακούν το παιδί τους να χάνεται.
Σίγουρα, κανείς δε μπορεί να φανταστεί πως ζούμε ως ζωντανοί νεκροί ,οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα.
Οι συγγενείς των 102 αδικοχαμένων ζούμε ελπίζοντας την ηθική δικαίωση τους από τη Δικαιοσύνη.
Μέχρι τότε, κινήσεις προαγωγής όπως στις πρόσφατες κρίσεις της Πυροσβεστικής και διορισμού σε θέσης ύψιστης ευθύνης ( γ.γ Πολιτικής Προστασίας),ανθρώπων που εκείνη την ημέρα κατείχαν καίριες θέσεις διαχείρισης της τραγωδίας που ζήσαμε,
αποτελούν ύβρεις στη μνήμη των παιδιών μας και προκαλούν την εύλογη οργή μας.
Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν αυτές τις θέσεις, όσοι εκτελούσαν υπηρεσία την ημέρα που το Ελληνικό κράτος επέδειξε τη χειρότερη ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων και προστασίας των πολιτών του.
Σας παρακαλώ ως Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και ως πατέρα,να ανακαλέσετε τις κινήσεις αυτές, καθώς δεσμευτήκατε τόσο τις μέρες αμέσως μετά την τραγωδία, όσο και αρκετές φορές έκτοτε, και πλέον ως Πρωθυπουργός, «να αποδωθούν ευθύνες, γιατί σε μια Δημοκρατία, υπάρχει ευθύνη»!

Αθηνά Μουτάφη

Προηγούμενο άρθροJudgement Day
Επόμενο άρθροΘα Σωπάσω
Ο σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη όσων χάθηκαν στις 23 Ιουλίου και να δώσουμε ελπίδα και ζωή στα μέρη που έγινε αυτή η ανείπωτη καταστροφή