Επιστολή προς Alpha, υπ όψιν κυρίας Σταματίνας Τσιμτσιλή

0
669
Σταματίνας Τσιμτσιλή

Κυρία Τσιμτσιλή, καθώς δεν γνωρίζουμε αν λάβατε την αλληλογραφία μας, θα θέλαμε ως πυρόπληκτοι να σας συμπαρασταθούμε για την απρεπή συμπεριφορά του συναδέλφου σας κ. Βερύκιου και να σας δώσουμε κουράγιο να συνεχίζετε να παρουσιάζετε την εκπομπή σας όπως το ξέρετε εσείς καλύτερα !
Σας δημοσιεύουμε την επιστολή μου, καθώς ήμουν τυχαία παρών ο ίδιος στη συζήτηση. Όλο το βίντεο είναι στην διάθεση σας, όπου μπορούν οι συνάδελφοι σας να εξετάσουν αν έχει διατυπωθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των πυρόπληκτων!

 

Happy Day
Υπόψη: Κυρία Σταματίνα Τσιμτσιλή

23july.info
Jason Carow

Αξιότιμη Κυρία Τσιμτσιλή,

ονομάζομαι Jason Carow, είμαι πυρόπληκτος και ζω με την οικογένεια μου στο Νέο Βουτζά.
Καθώς παλεύουμε να συνέλθουμε από την τραγική καταστροφή, έτυχε να δω ένα απόσπασμα της εκπομπής σας όπου ο συνάδελφος σας κ. Βερύκιος με το συνηθισμένο θεατρικό του τρόπο για να ανεβάσει την τηλεθέαση, με προσβάλει προσωπικά και ζητώ την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μου! Ο ίδιος χρησιμοποιεί αποσπάσματα της ομιλίας του πρωθυπουργού για το προσωπικό του αναληθές ρεπορτάζ, αλλά καλεί εμένα «τρολ»
Θεωρώ πως η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και δεν θα ήθελα να δώσω περισσότερο αξία σε ένα δημοσιογράφο, που αντί να υπερασπιστεί τους αδύναμους και την αλήθεια εμφανίζει πλασματικές εικόνες .
H αγανάκτηση, η αδικία και η αδιαφορία του κράτους τους τελευταίους 4 μήνες μας ανάγκασε να δημιουργήσουμε με μια ομάδα πυρόπληκτων ένα κανάλι επικοινωνίας για τους πυρόπληκτους της περιοχής! Ενημερώστε τους πολίτες ότι μέσω του www.23july.info θα μαθαίνουν σιγά σιγά τα πάντα που ζήσαμε στην χειρότερη μεταπολεμική καταστροφή από την πρώτη ημέρα.

Μπορεί μεν άμεσα να δημιουργήθηκαν συντονιστικές ομάδες από τους καμένους οικισμούς, που προσπαθούν και αυτές να βοηθήσουν, αλλά κανείς δεν έχει δώσει αρκετή σημασία στο σπουδαιότερο, που είναι οι αληθινές ιστορίες και μαρτυρίες των πολιτών για να μπορέσει επιτέλους ο κάθε άνθρωπος να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής.

Το πώς διατυπώθηκαν αυτά που είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπάρχουν καταγεγραμμένα από μένα τον ίδιο και έχουν αναρτηθεί για τους υπόλοιπους πυρόπληκτους που έχουν άμεσο ενδιαφέρον. Όμως κανείς μας δεν καλέστηκε να παρακολουθήσει την σύσκεψη, και καμία κοινοποίηση από οποιαδήποτε συντονιστική επιτροπή δεν δημοσιεύτηκε πριν το γεγονός. Αντιθέτως επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί ημέρα απεργίας των ΜΜΕ, και με επιλεγμένες ομάδες.

Για την αναζήτηση της  αλήθειας να σας ενημερώσω ότι:

  1. Παρόλο που το σπίτι μας είναι ολοσχερώς καμένο, πήραμε το επίδομα των 586 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες προχθές, 4 μήνες μετά! Το επίδομα των οικοσκευών εγώ δεν το έχουμε πάρει ακόμα, άλλες οικογένεις αναφέρουν το ίδιο.
  2. Η πενταμελής μας οικογένεια έλαβε τα 6.200€ στην αρχή, με αυτά μαζέψαμε τμήμα από το σπίτι για να μην πάμε να μείνουμε στο στρατόπεδο του Αγ. Ανδρέα.
  3. Τέλος θα σας πω ότι πέρα από το ότι χάσαμε το σπίτι μας, τις γειτονιές μας, το τελευταίο πράσινο και κινδυνέψαμε να χάσουμε την ζωή μας,  δεν ζήτησε συγνώμη για αυτά κανένα κυβερνητικό πρόσωπο… αλλά θα σας πω…

Αν δεν πας να πάρεις το συσσίτιο για να φας…δεν πας να πάρεις ρούχα που φόρεσε ο Γρηγόρης, ο Θανάσης,…δεν κοιμηθείς στο στρώμα της Κατερίνας και του Πέτρου, δεν φορτώσεις τα γάλατα, τις κονσέρβες και τα μακαρόνια από της φιλανθρωπίες…δεν υπογράψεις κάθε φορά μια υπεύθυνη δήλωση για λίγο μαρμελάδα και λάδι ή απορρυπαντικό πιάτων χύμα σε μπουκάλι…. δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τι ζει ο Λαός από το Μάτι, το Νέο Βουτζά, τα Αμπέλια, το Προβάλινθο, το Μπλε Λιμανάκι, το Κόκκινο, την περιοχή των Ποντίων και σίγουρα δεν έχω αναφέρει όλες αυτές τις περιοχές που ζουν καθημερινά οι άνθρωποι σαν ζητιάνοι.

Αυτή την επιστολή μην την λάβετε υπ όψη ως μια ατομική φωνή αλλά είμαι σίγουρος πώς τα ίδια συναισθήματα με μένα έχουν οι συμπάσχοντες πυρόπληκτοι πολίτες .
Μαζί με αυτούς θέλουμε βαθιά μέσα από την καρδιά μας να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Ελληνικό Λαό και τους εθελοντές που από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα μας συμπαραστάθηκαν.

Επιχειρηματίες, απλοί άνθρωποι πρόσφεραν αγαθά, τροφή, προσωπική εργασία σε όλους εμάς και πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω όλη αυτή την αγάπη που δεχτήκαμε! Το 90% της βοήθειας που έχουμε λάβει αποτελείται από των εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Με εκτίμηση,
Jason Carow
23july.info