Ένιωσα τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν

0
63

Μάτι 23 Ιουλίου 2018. Πνίγηκαν 13 άτομα ενώ κολυμπούσαν στα κύματα και τους καπνούς 5-6 ώρες.

Ο ιερέας Σπυρίδωνας κατέφυγε στη θάλασσα, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη τους, ανάμεσα σε καύτρες που πετούσαν και αγριεμένα κύματα.

Η κόρη του περιγράφει:

«Η μητέρα μου έπινε αρκετό νερό και έβαζε το δάχτυλο ώστε να προκαλέσει εμετό.

Ο πατέρας μου προσπαθούσε και εκείνος και έφτυνε το νερό. Έπινα και εγώ πολύ νερό. Ένιωσα τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν.

Τα κύματα ερχόντουσαν από όλες τις κατευθύνσεις και η πορεία του καπνού άλλαζε και δεν μπορούσαμε να προσανατολιστούμε. Ο πατέρας μου έκανε έναν λευκό εμετό και έφτυσε νερό και στη συνέχεια έκανε και κίτρινο εμετό.

Ύστερα από λίγο σήκωσε τα χέρια του στον ουρανό και φώναξε: «Θεέ μου, συγχώρεσέ με» και ύστερα γύρισε προς τη μητέρα μου και είπε «σας ευχαριστώ για ό,τι κάνατε για μένα και σε όλους…», σταμάτησε να μιλάει και άρχισε ρόγχο.

Προσπαθούσα να τον σηκώσω όσο γίνεται πιο ψηλά στην επιφάνεια. Ύστερα από λίγο μου είπε η μητέρα μου πως χάσαμε τον πατέρα και γύρισα, τον είδα και του έκλεισα τα μάτια.

Είπα στη μητέρα μου να κρατηθεί από το σώμα του πατέρα μου και συνέχισα να τον κρατώ και να κολυμπώ κόντρα στα κύματα. Τραβούσα τον πατέρα μου από το ράσο και συνεχίζαμε να κολυμπάμε.

Η μητέρα μου, μου ζήτησε να την αφήσω να φύγει με το νεκρό πατέρα μου, αλλά της είπα να κρατηθεί από το σώμα του και να ξεκουραστεί και θα τους τραβούσα εγώ».

Καταγεγραμμένο θύμα 1

Αληθινά θύματα;

Για όσους δε γνωρίζουν την περιοχή, το Ματι δεν έχει «παραλίες»!

Το Ματι έχει βράχια και γκρεμούς με μικρούς κολπίσκους στους οποίους κατεβαίνεις με τσιμεντένια σκαλάκια που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι ώστε να μπορούν να κολυμπούν.

Το Μάτι έχει βαθιά θάλασσα, με ξέρες γεμάτες αχινούς.

Το Ματι το χτυπάει ο βοριάς. Με 5 μποφόρ ήδη είναι δύσκολο να κολυμπήσεις στα βράχια.

Αυτοί οι γκρεμοί και αυτές οι σκάλες δεν ειναι το καταφύγιο που θα μπορούσε κάποιος να βρει οταν ήδη καίγεται ακόμα και το τελευταίο δέντρο της «παραλίας».

Ειδικά αν ειναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και μικρά παιδια, η ανάγκη να απομακρυνθούν απο αυτές τις «παραλίες» άμεσα ήταν επιτακτική.

Αντί αυτού έμειναν εκεί αβοήθητοι για ώρες, κολύμπησαν για ώρες, πνίγηκαν!

Μαρίνα Καρύδα