Εδώ μένει Άνθρωπος

1
1299

Εδώ μένει άνθρωπος, και όμως δεν ίδρωσαν τα αφτιά τους, πλήρες αδιαφορία για την μικρή που συνεχίζει να ζει στο σκοτάδι!

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την αδιαφορία και ανοργανωσιά του κράτους, δεν υπάρχουν λόγια για την αδιαφορία του Δήμαρχου Ραφήνας, μιλάμε για ένα μικρό παιδί!

Βρίσκομαι σήμερα πια απελπισμένος, έχοντας εξαντλήσει ενέργειες και ιδέες για να απομακρύνω τα μπάζα από το παιδικό δωμάτιο της μικρής.

Καθώς οι 2 όροφοι της οικίας που ανάμεσα τους βρισκόντουσαν και τα παιδικά δωμάτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, αναγκαστήκαμε να καθαρίσουμε όπως μας υπέταξαν τους χώρους για να περάσει επιτροπή από το ΥΠΕΧΩΔΕ να ερευνήσει τις ζημιές. Καθώς τα οικονομικά μας είναι στο ναδίρ, μαζί με ένα φίλο κατεβάσαμε όλα τα μπάζα από τους ορόφους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα βουνό που πιστέψαμε θα έπαιρνε κάποια αρμόδια υπηρεσία. Γελαστήκαμε όμως! Καμία υπηρεσία δεν αισθάνεται την παραμικρή ευθύνη να μαζέψει τα αποκαΐδια!

Jason:” Έχουν περάσει μήνες, υποφέρω, τί θα κάνω με όλα αυτά τα μπάζα”
Υπάλληλος ΥΠΕΧΩΔΕ 15/11/2018: ” Θα περιμένετε να περάσει η τριμελής επιτροπή, αλλά έχει προκύψει και πρόβλημα με τους σεισμούς στην Ζάκυνθο και θα πρέπει να περιμένετε”
Σε αυτό το σημείο να σας πω ότι έχουν περάσει από το σπίτι μου 4 φορές επιτροπές !!!

3 από 4 επισκέψεις μέχρι τώρα για έλεγχο, και περιμένουμε Νο 5 (τριμελές) για τελική απόφαση
Το λεγόμενο “Καρότο”, μέτρηση σκυροδέματος, εδώ βλέπουμε ότι είναι τόσο κατεστραμμένο που διαλύθηκε.

 

Καθώς αναγκαστήκαμε να μετατρέψουμε τον κάτω όροφο σε μέρος διαμονής, αφού αντλήσαμε νερά που είχαν διαρρέει από τα πάνω μπάνια και τουαλέτες, καθαρίσαμε καλά, και αρχίσαμε να ζούμε εκεί. Όχι μόνο δεν καταφέραμε να βρούμε να ενοικιάσουμε κάτι στην γύρο περιοχή αλλά και σαν μοναδική προσφορά – λύση ήταν να πάμε στα στρατόπεδα στον Άγιο Αντρέα και αποφασίσαμε ότι θα είμαστε καλύτερα εδώ.

Άμεσα έκανα κοινοποίηση στο Δήμο Ραφήνας και έκκληση βοήθειας για τα μπάζα. Υπεύθυνη η κυρία Τζεβά που με καλή θέληση ενημέρωσε εταιρία με χωματουργικά της περιοχής να έρθει να μαζέψει το χάος.

SMS 14/92018 Κ. Τζεβά: “Καλημέρα, ο Πανταζής (εταιρία χωματουργικών) μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει”
Jason: ” Τoν πήρα και εγώ τηλέφωνο εχθές, ευχαριστώ πολύ που δεν με ξέχασες”

SMS Jason 15/92018:” ακόμα τίποτα με Πανταζή”

SMS Τζεβά 17/09/2018:” Καλημέρα, τελικά μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει σήμερα για τους κάδους”

SMS Jason 21/09/2018:” Δεν μετρά η προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση…για μένα λοιπόν μία Αντιδήμαρχος με καμία εξουσία είναι εκεί σαν γλάστρα, το θέμα είναι ότι όχι μόνο πάνε σκόνες κάθε μέρα μέσα στο σπίτι, σεντόνια, φαγητά,..αλλά κλείνουν και το παράθυρο..τι άλλο να κάνω, να φέρω την TV? κάθε μέρα φωνάζω για βοήθεια!”

Μέρες μετά και ατελείωτα τηλεφωνήματα, και επισκέψεις έρχεται ο Κ.Πανταζής να δει τον χώρο… “Ιάσονα δεν μπορούμε να μπούμε στο οικόπεδο έτσι χρειάζεται επιχωμάτωση γιατί είναι πολύ επικλινές το έδαφος, μόλις υπάρξει κάποια εκσκαφή θα φέρουμε χώμα για να μπορέσουμε να μπούμε στο σημείο….”Μέχρι σήμερα 15/11/2018 δεν ήρθε ποτέ κανείς!

Το βουνό με τα μπάζα, πιο πίσω διακρίνεται λίγο το παράθυρο της Μικρής.

“Γιατί Θείε δεν μας καθαρίζουν το δωμάτιο?” Νιώθω ντροπή και λυπάμαι τόσο για την αποτυχία μου, συγνώμη, ελπίζω να συχωρέσω μια μέρα τον εαυτό μου για αυτό.

Μέσα στο Σεπτέμβριο για καλή μου τύχη σπάει ξανά στο συνηθισμένο σημείο, όπου σπάει μερικές φορές κάθε χρόνο ο αγωγός λίγο δίπλα από το σπίτι μου και συνεργεία από το Δήμο Ν. Μάκρης επισκευάζουν την βλάβη, (Το σπίτι μου βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε 2 Δήμους). Παρακαλώ θερμά το χειριστή τις μπουλντόζας να ρίξει μια ματιά στο πρόβλημα μου. Για καλή μου τύχη ο χειριστής, ένας άνθρωπος με καρδιά και ανθρωπιά αφιέρωσε 5 λεπτά και άνοιξε διάδρομο από το δρόμο μέχρι τα μπάζα.

Άνοιγμα-Διάδρομος από το Χειριστή Δήμου Νέας Μάκρης, ναι μεν υπάρχει πρόσβαση για μπουλντόζα τώρα, αλλά την ίδια πρόσβαση έχουν και εγκληματίες και το σπίτι παραμένει ανοιχτό.

Μέσα στην απελπισία μου κανονίζω ένα “event” για να έρθει κόσμος, εθελοντές, φίλοι, για να με βοηθήσουν έστω και με καρότσια να απομακρύνω το πρόβλημα. Ανακοινώνω το Event στο Facebook με έναρξη 4 Οκτωβρίου. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας παρά μια ομάδα από την Ευαγγελική Εκκλησία, να είναι καλά η άνθρωποι που μέσα σε 1 μέρα καταφέραμε να ξεφράξουμε την μπαλκονόπορτα και την αποχέτευση για να μην πλημμυρίσει πάλι το σπίτι.

Εθελοντής Ευαγγελικής Εκκλησίας

18 Οκτωβρίου με μια ομάδα αγανακτισμένων βρισκόμαστε στο Δημαρχείο Ραφήνας και μαζί με το Δήμαρχο Ραφήνας καθισμένοι σε ένα τραπέζι αναφέρουμε τα προβλήματα και αιτήματα μας. Όταν είπα ότι η Δημοτική αρχή δεν έχει καταλάβει ακόμα την διάσταση της καταστροφής γιατί ακόμα φτιάχνει πλατειούλες και γήπεδα εννοώ ο κόσμος πνίγεται παρεξηγήθηκε ο Δήμαρχος. Για το θέμα με τα μπάζα είπε οτι ΔΕΝ μπορεί να τα πάρει γιατί είναι ιδιαίτερα απόβλητα που θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και δεν είναι αρμόδιος για αυτά ο Δήμος.

1 μέρα για να ξεφράξουμε έστω την μπαλκονόπορτα και το σιφόνι

Μερικές μέρες μετά αναζητώ στο Δημαρχείο το Κύριο Πιστικίδη και συνεχίζω την έκκληση βοήθειας. Την επόμενη ημέρα καταφθάνει το πρωί συνεργείο από τα χωματουργικά “Παλπαντζής” και ξεκινάνε να μαζεύουν μπάζα αλλά η χαρά μου κράτησε μόλις 30 λεπτά καθώς μόλις γέμισε 1 κάδος έφυγαν. Η ενέργεια αυτή 1 Κάδος και 1 μπουλντοζάκι (Bob Cat) ήταν μια φιλότιμη και αφιλοκερδή ενέργεια αυτών των ανθρώπων και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Δυστυχώς όμως το πρόβλημα συνεχίζεται, και αναρωτιέμαι, γιατί εγώ που δεν έβαλα ούτε την φωτιά αλλά ούτε μένω σε δασική έκταση και πληρώνω κανονικά φόρους πρέπει να νιώθω υποχρέωση και να ζητιανεύω για να λύσει το κράτος αυτό το θέμα?
Γιατί δεν υπάρχει μήνες μετά αρμόδια υπηρεσία να βοηθήσει εκατοντάδες σπίτια?

30/10/2018 βρίσκομαι στον Πάτερ Νικόλαο όπου λαμβάνω προκαταβολικά 200 Ευρώ για 2 κάδους! αμέσως ενημερώνω το Κύριο Παλπαντζή για να συνεχίσει εκεί που σταμάτησε. Περνάνε μέρες αλλά τίποτα πάλι δεν γίνεται.

Γνωρίζοντας πια όλος ο κόσμος το πρόβλημα μου που σε λίγο θα φτάσει και στα Ξένα MME σε συνομιλία με την Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Νέου Βουτζά το πρωί της 7/11/2018 ετοιμάζομαι να κατέβω στον Εισαγγελέα ακροάσεων να παρακαλέσω για βοήθεια. Η κυρία Έμυ Κροκίδή Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Ν.Βουτζά με παροτρύνει να κάνω και άλλο υπομονή καθώς αναλαμβάνει να μεσολαβήσει με “φίλο” της, για να με βοηθήσει με το θέμα. “Ιάσονα ο Κ Παλπαντζής μου είπε ότι μέχρι το Σάββατο (10/11/2018) θα έχει τακτοποιήσει το θέμα.” Αν είχε γίνει αυτό, σήμερα δεν θα έγραφα αυτό το άρθρο καθώς και μένα ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος για να συνεφέρνω το σπίτι μου.

Σήμερα 15/11/2018 άφησα τα 2 κουπόνια στο γραφείο του Κ. Παλπαντζή ξανά τονίζοντας και ξανά ζητιανεύοντας για να πράξει και να μην είναι έτσι άλλο το δωμάτιο της μικρής. Ξέρω ότι όλοι αυτοί που είχαν τα μέσα να με βοηθήσουν έχουν παιδιά και αναρωτιέμαι, μα ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να είναι στην ίδια θέση?
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να φτάσει η ιστορία τόσο μακριά και δεν μπόρεσε ο Δήμαρχος απλά να βοηθήσει το μικρό κοριτσάκι να βγει από το σκοτάδι.

Ξέρω Δήμαρχε έχεις προσωπική αντιπάθεια απέναντι μου γιατί “μιλάω” αλλά αυτό θα το έκανες για ένα παιδί, όχι για μένα, και αυτό που είπες στην κοινή μας φίλη “Έχει ιδιωτική ασφάλεια αυτός, ας το κανονίσει μόνος του” δεν είναι έτσι, δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, παρά μόνο χρέη!

Τέλος εδώ που έχω φτάσει θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω για το συγκεκριμένο θέμα τον Πάτερ Νικόλαο από την ορθόδοξη εκκλησία, τους εθελοντές από την Ευαγγελική Εκκλησία, το Κύριο Βασίλη Πιστικίδη, το Κύριο Αντώνη Παλπαντζή, την Κ. Τζεβά και όλους που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με εκτίμηση,

Jason Carow

Η μητέρα μου, έχασε πολλά, αλλά κράτησε την ζωή της, τώρα θέλουν να της πάρουν και την αξιοπρέπεια της!

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ