ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

0
625

Γράφει ο Jason Carow

Στης  17-2-2019 και μετά από πολλά εμπόδια ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ίδρυση σωματείου πυρόπληκτων. Ακριβώς ένα μήνα μετά ακολούθησε η πρώτη τακτική γενική συνέλευση που ανακοινώθηκε σε όλες τις ομάδες πυρόπληκτων και συλλόγων της περιοχής και ψηφίστηκε το πρώτο κανονικό Δ.Σ. του σωματείου ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΙΚΗΣ.  Γνωστός ο σκοπός, πάνω απ’ όλα να αποφασίζουν οι Πυρόπληκτοι μέσω μίας γενικής συνέλευσης τα θέματα που αφορούν την αποκατάσταση των σπιτιών μας, την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συγγενής θυμάτων, εγκαυματιών, την ορθή αποκατάσταση του περιβάλλοντος  και τόσα άλλα που γίνονται γύρο μας και μαθαίνετε όλοι σας μεταγενέστερα χωρίς να σας έχει δοθεί  ο λόγος και η δυνατότητα συν-απόφασης σε αυτό.

Για να φτάσουμε όμως ως εδώ, πραγματοποιήθηκαν άλλες 2 μεγάλες συνελεύσεις στο Δήμο Ν.Μάκρης και Ραφήνας Πικερμίου και ένα προσωρινό Δ.Σ. βρέθηκε πολλές φορές για να συντάξει ένα ορθό καταστατικό που ορίζει ανοιχτές συνελεύσεις του Δ.Σ προς όλους, και ορίζει τις αποφάσεις της Γ.Σ ανώτατο όργανο.

Παρ όλο που η κεντρική προσπάθεια για το σωματείο  ξεκίνησε από μένα, που έτρεξα να μαζέψω τον κόσμο να φτιάχνω και να κολλάω αφίσες, να αντιστέκομαι στο άδικο και να τα βάζω με τους τοπικούς φορείς σε μία περίοδο εκλογών κάνοντάς με στόχο, υπάρχουν τέτοια συμφέροντα που ευνοούνται από την διάσπαση των πυρόπληκτων και που πολέμησαν την προσπάθεια μου αυτή.

Με τα πολιτικά δεν είχα ανακατευτεί  ποτέ μέχρι τότε  στην ζωή μου,  με την οικογένεια μου είμαστε από τους πρώτους κατοίκους του Ν.Βουτζά (1954) και δεν μας γνώριζε κανένας, λόγο δεν δίναμε πουθενά, δεν ανακατευόμασταν κανέναν δεν ενοχλήσαμε.  Η προσωπική απώλεια και παρά ολίγον και   της ίδιας της ζωής μου με ανάγκασε σε ένα προσωπικό αγώνα κατά των  Δούρου –Μπουρνούς –Ψηνάκη κτλ. που είχαν μια «ατυχία στην βάρδια τους» όπως είπε και ο ένας από τους προαναφερόμενους.

Όσοι ακολουθούν τα γραπτά μου μέσω της Ιστοσελίδας μου www.23july.info  που ίδρυσα με σκοπό να δώσω βήμα στους πυρόπληκτους να πουν την αλήθεια και τι βιώσαμε χωρίς περικοπές , όσοι συμμετέχουν στα κοινωνικά δίκτυα θα παρατήρησαν ότι έχω πολύ καιρό να αναφερθώ στα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς οι εκλογές περάσανε και ο προσωπικός μου αγώνας ήταν ξεκάθαρα για τα δικά μου πιστεύω σχετικά με την ενοχή και εμπλοκή αυτών στην καταστροφή της 23 Ιουλίου. Σε αυτόν των αγώνα, δήθεν μου συμπαραστάθηκαν άνθρωποι της αντιπολίτευσης  και πραγματικά αγαθός και απλός που είμαι άργησα να καταλάβω ότι ήταν για προσωπικά τους οφέλη. Για αυτό σήμερα  θα αναφερθώ ελπίζω για τελευταία φορά σε αυτούς τους ανθρώπους .

Αντρέας Βασιλόπουλος

Ο κύριος Βασιλόπουλος είναι αυτός που με προσέγγισε, σίγουρα απόλαυσε την διαμάχη μου με τον τότε αντίπαλο του Ε. Μπουρνούς στης εκλογές και έφτασε στο σημείο να θέλει να μου πληρώσει χώρο σε τοπική εφημερίδα για να ορθογραφώ ενάντια του. Αφελής που είμαι ένιωσα πώς έχω ένα συμπαραστάτη στον αγώνα μου κατά του άδικου και αυτών που έγιναν την ημέρα της 23 Ιουλίου. Μάλιστα ο κύριος Βασιλόπουλος προσφέρθηκε να πληρώσει τα δικηγορικά έξοδα και παράβολα για την ίδρυση του σωματείου μας και εγώ προεκλογικά των ευχαρίστησα δημόσια στην Γ.Σ. του σωματείου που έγινε στην Ραφήνα.  Την δεύτερη Κυριακή και παρ’ όλο που όλη η αντιπολίτευση είχε προσυμφωνήσει να παλέψει ενωμένα, ο Βασιλόπουλος προφυλάσσοντας τα προσωπικά του συμφέροντα πρόδωσε την συμφωνία όπως όλοι είδαμε και όπως σχολιάστηκε στα τοπικά ΜΜΕ ως «κωλοτούμπα». Σήμερα η αντιπολίτευση τον οδήγησε στην θέση του Αντιδημάρχου και στο πλάι αυτού που δημόσια έκραζε. Στην ζωή οδηγός μου και οι αξίες μου πάνω απ όλα είναι να μην λέω ψέματα και να είμαι ορθός, έτσι νιώθω αληθινός, και για αυτό δημόσια τον απέκλισα από φίλο το οποίο ευθέως και του ανακοίνωσα.  Έτσι ο κύριος Βασιλόπουλος, ξεχνώντας πώς έχει δώσει υπόσχεση δημόσια όχι προς εμένα αλλά προς τους πυρόπληκτους σε μία γενική συνέλευση που ομόφωνα αποδέχτηκαν την προφορά του, ξαφνικά απέρριψε χωρίς καμία δήλωση την προσφορά αυτή και νομίζοντας  πως το καταστατικό του σωματείου έχει πάρει το δρόμο του οι Πυρόπληκτοι χάσαμε σοβαρό χρόνο να ιδρυθούμε έγκαιρα για να συμμετέχουμε στην ΑΜΚΕ αφού από  παράταση σε παράταση μάθαμε τελικά ότι πρέπει να αλλάξουμε δικηγόρο και να πληρώσουμε μόνοι μας τα έξοδα.   

Ε. Μπουρνούς

Καθώς το άρθρο είναι είδη κουραστικό αλλά πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια δεν θα πούμε πολλά για το σημερινό δήμαρχο καθώς ότι είχα να πω τα είπα προεκλογικά. Εγώ προσωπικά καταλογίζω στο Δήμαρχο σοβαρές ευθύνες σχετικά με την ημέρα της 23 Ιουλίου και την συνέχεια αντιμετώπισης της κρίσης. Οι δημότες παραβλέποντας όλα αυτά τον έκαναν ξανά Δήμαρχο και ο λόγος μου περισσεύει.  

Γ. Χριστόπουλος

Όσο σημαντικός είναι, τόσα λόγια και θα αφιερώσουμε. Δημόσια προεκλογικά των ευχαριστήσαμε για την προσφορά του να πληρώσει 4.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα έδρας του σωματείου. Τα 4.000 προεκλογικά ευρώ δεν ήταν καν δικά του, μετά την ήττα ούτε αυτόν  ξανά είδαμε ούτε τα ευρώ που μοίραζε προεκλογικά.

 

Το Σωματείο

Στην Γενική Συνέλευση  της ΕΝΩΣΗΣ  ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ αποφάσισα να μην λάβω μέρος στις εκλογές. Οι λόγοι είναι αρκετοί αλλά ο σημαντικότερος  να αποδείξω ότι το σωματείο δεν είναι ούτε ένας πρόεδρος ούτε το Δ.Σ. του αλλά ο κόσμος που μέσω της  Γ.Σ. ως ανώτατο όργανο αποφασίζει. Εκεί θα παίρνουμε αποφάσεις που το Δ.Σ. πρέπει να εκτελέσει. Όσοι για το Α η Β λόγο συνδέουν το σωματείο με μένα και έχουν κάποια αντιπάθεια απέναντι μου πρέπει να ενημερωθούν τώρα ότι  η σχέση μου με το σωματείο είναι αυτή του απλού μέλους και δεν χωράει καμία δικαιολογία να μην συμμετέχουν σε μια προσπάθεια ενότητας. Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα εργαλείο στα χέρια μας, για να ενωθούμε οι Πυρόπληκτοι όλοι μαζί, και να τρέξουμε τα μείζονα θέματα που μας αφορούν.

Όταν ανακοινωθεί η έδρα και οι ώρες  λειτουργίας του σωματείου προτείνω να εγγραφτείτε και ενεργά πια να συμμετέχετε στις μελλοντικές ενέργειες των πυρόπληκτων ως μία ενότητα που δεν διαχωρίζει το πυρόπληκτο ανά περιοχή!  Υπάρχουν πολλές προτάσεις και ιδέες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας,  ελπίζω να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις στην επόμενη Γ.Σ. του σωματείου.