Αλέξης Τσίπρας: Πρώτη φορά δόθηκαν αυτές οι αποζημιώσεις και τόσο γρήγορα

0
387

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεδρίαση στο Μάτι με κατοίκους και συντονιστικές επιτροπές της περιοχής συζητά για το μέλλον της καμένης περιοχής και των πυρόπληκτων. Στην ομιλία του αναφέρει ότι υπάρχουν χρήματα για να φτιαχτούν οι κατεστραμμένες οικίες τον πληγέντων και με τα χρήματα των δωρεών προτείνει να γίνουν υποδομές πχ. Νοσοκομεία και Σχολεία.

Το βίντεο για λόγους συντόμευσης έχει κοπεί σε διάφορα σημεία αλλά πρόσεξα να κόβεται έτσι ώστε να μην αλλάζει τα λόγια η το νόημα του πρωθυπουργού. Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν γιατί δεν είμαι επαγγελματίας αλλά απλός πολίτης, σε θέματα μοντάζ και καθαρά για λόγους ενημέρωσης προς τους πυρόπληκτους της περιοχής που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν τι ειπώθηκε σε αυτή την σύσκεψη, ανεβάζω το σχετικό βίντεο. Αν όντως κάτι δεν παρουσιάστηκε σωστά θα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος καθώς σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα εδώ να βλάψουμε την εικόνα ούτε του Αλέξη Τσίπρα ούτε της κυβέρνησης.

Ως πυρόπληκτος και έχοντας χάσει 2 ακίνητα μεγάλης αξίας στην φωτιά, έχοντας κινδυνέψει να χάσω την ζωή μου αλλά και αυτή της οικογένειας μου, ανησυχώ όπως και άλλοι σε παρόμοια κατάσταση ότι τα χρήματα που έχουν μαζευτεί σε ερανικούς λογαριασμούς για εμάς δεν θα πάνε στον προορισμό τους και αυτό γιατί έτσι το έχει διδάξει η ιστορία στην Ελλάδα.
Θεωρώ ότι τα ποσά των αποζημιώσεων δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που τουλάχιστον εγώ είχα και βρίσκω άδικο αντί να αποζημιωθούμε για την πραγματική αξία αυτού που χάσαμε, να γίνουν με τα χρήματα που έδωσαν άνθρωποι από αγάπη από το εξωτερικό και Ελλάδα για εμάς άλλες δραστηριότητες.
Ευελπιστώ για πρώτη φορά στην ιστορία όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας ότι δόθηκαν πεντοχίλιαρα και “οκταχίλιαρα” (δεν τα έχουν πάρει ακόμα αρκετοί) να δοθούν συμπληρωματικές αποζημιώσεις από τις δωρεές για να φτιαχτούν οι περιουσίες μας όπως ήταν πριν!

Με εκτίμηση,

Jason Carow

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο…