“ALEA IACTA EST”

0
545

ΕΡΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ALEA IACTA EST, Ο Κίβος Ερρίφθει (Ιούλιος Καίσαρας)

Όπως αναφέραμε και εχθές, πάρθηκε απόφαση για τα χρήματα του Ερανικού λογαριασμού Πυρόπληκτων του Δήμου Ρ-Π.

Αντιθέτως με το λογαριασμό του Δήμου Μαραθώνα ο συγκεκριμένος λογαριασμός που έχει και το τετραπλάσιο ποσό ελέγχεται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο και την 5-μελή επιτροπή του Δήμου. Για κάποιο λόγο ΔΕΝ συμμετέχουν άλλοι φορείς όπως πχ οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων της περιοχής όπως έγινε για το Λογαριασμό του Δήμου Μαραθώνα.

Ο Πρόεδρος του Σωματίου Πυρόπληκτων Κώστας Θεοτόκης ανέφερε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ότι ναι μεν δεν θεωρείται παράβαση το να μοιραστούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους κατ αυτό το τρόπο αλλά ευ όσων ο ερανικός λογαριασμός είναι ειδικού σκοπού κακώς αποφασίστηκε να πάνε 240 χιλιάδες ευρώ για κάδους υποδομής ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρει ο Δικηγόρος του σωματείο η πράξη αυτή θεωρείται παράβαση καθήκοντος. Για αυτή την παράβαση (αν υπάρχει γιατί εξαρτάτε αν αναφέρετε ότι ο λογαριασμός είναι ειδικού σκοπού) δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν σχετικές εξελίξεις αλλά αναμένουμε στην οποιαδήποτε δήλωση του προέδρου της Ένωσης Πυρόπληκτων.

Σχετικά με την απόφαση αυτή η Πρόεδρος του Εξωραιστικού Συλλόγου του Ν.Βουτζά αλλά και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων του Ν.Βουτζά κυρία Έμυ Κροκείδη μας μετέφερε πως όχι μόνο δέν μοιράζωνται με το καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά προσπάθησε μαζί με το Κύριο Β.Πιστικίδη (Αντιπολίτευση) να περάσει μια διαφορέτική πρόταση η οποία δυστιχώς δεν έγινε δεκτή. Πιο αναλυτικά μας απαντά στην ερώτηση μας στο κανάλι του Εξοραιστικού Συλλόγου στο Facebook:

“Διαφωνώ απολύτως με τη διάθεση του ποσού για κάδους αλλά και στα πράσινα σπίτια. Μόνο σε οσους έχουν πραγματική ανάγκη από τους κατόχους των κίτρινων και κόκκινων σπιτιών. Αυτή τη θέση προσπαθήσαμε να περάσουμε με τον κ. Πιστικίδη αλλά δυστυχώς δεν έγινε δεκτή.”

Πιστεύω την θέση αυτή την στηρίζουν οι περισσότεροι πυρόπληκτοι αλλά και δημότες της καμένης γης μας.

Άλλη μια φορά πάρθηκαν αποφάσεις για πυρόπληκτους χωρίς να έχουν αυτοί τον λόγο και έτσι γίνεται τώρα εδώ και 2 χρόνια.

Περισσότερο αδικημένοι θεορώ είναι οι δημότες Μαραθώνα που ΔΕΝ έχουν δικαίωμα σε αυτές τις απολαβές.

Με 500 η 1000 ευρώ δέν θα σωθούμε αλλά με ένα εκατομύριο ευρώ θα μπωρούσαν οι καλύτεροι δικηγόροι της χώρας να κυνηγήσουν νομικά τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.


Πώς και σε ποιόν θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά, αλλά και για τις 240.000 € που αφορούν υποδομές ανακύκλωσης συμφώνησαν οι:

Καλφαντής Π. – Βασιλόπουλος Α. – Τσεμπέρης Χ. – Μώρος Κ.

Τονίζουμε ότι ΔΕΝ ερωτήθηκε ποτέ κανένας πυρόπληκτος τι θα επιθυμούσε να γίνουν αυτά τα χρήματα και τονίζουμε επίσης πως σίγουρα στο μυαλό του κάθε δότη δεν ήταν κάδοι απορριμάτων!


Ευχαριστώ πολύ το Κύριο Παλπατζή Α. που με 4-1 είναι ο μοναδικός που δεν ψήφισε υπέρ για τα πιο πάνω αναφερόμενα.


Τέλος να αναφέρουμε πως ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Κύριος Ε. Μπουρνούς σε συνάντηση στο Δήμο με το Δ.Σ. του σωματίου πυρόπληκτων τόνισε πως για να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το ερανικό λογαριασμό θα πρέπει η απόφαση από το πενταμελές να ειναι ΟΜΌΦΩΝΗ …κάτι που δέν το είδαμε τελικά.


Ευχαριστώ πολύ το Κύριο Σπύρο Κάρλο που λογαριάζει τους πυρόπληκτους και το κανάλι μας και που μας ενημέρωσε άμεσα για το αποτέλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου.