ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕAΣ Για 40μ2 Καμένης Γης

0
1019

Για (Σαράντα) 40μ2 καμένης γης είχαμε 4 Πυροσβεστικά αεροπλάνα, 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα και περίπου 15 οχήματα της Πυροσβεστικής. Το 1/3 από αυτά να είχαμε και με την ίδια άμεση κινητοποίηση , ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ το καλοκαίρι του 2018!

Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους? Ατυχία στην βάρδια? Γιατί σήμερα λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός? Γιατί υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ φτιάξανε σε ένα βράδυ οι ασύρματοι? Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να δοθούν οι ανάλογες ευθύνες γιατί εμείς εδώ.. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Για το Σήμερα…

Σήμερα το μεσημέρι δέχτηκα ένα τηλεφώνημα καθώς η σελίδα του Προβάλυνθου ανακοίνωσε SOS για πυρκαγιά στην δασική έκταση στο Ζούμπερι. Κινητοποιήθηκα αμέσως και όπως λέει ο κανόνας πια, γρήγορα στην κορυφή για να έχουμε εικόνα τι γίνεται. Όπως μετέφερα και LIVE στην ομάδα του 23july στο facebook, 4+2 εναέρια μέσα πάνω από το καταπράσινο κομμάτι στο ύψος των κατασκηνώσεων του Αγ. Ανδρέα. Την ώρα αυτή ο καπνός έσπαγε και είδαμε που έγιναν ρίψεις πάνω από το σημείο.

Είναι το σημείο που μέσα από την σελίδα μας και το Αρθρο μας εχθές αναδείξαμε τις πολύ επικίνδυνες περιοχές που ήθελαν σήμερα ιδιαίτερη προσοχή.

Συνεχίσαμε για να πάμε στο τόπο που ξεκίνησε η φωτιά αλλά οι δρόμοι πολύ σωστά είχαν κλειστεί από την ΕΛΑΣ για να διευκολύνουν το έργο πυρόσβεσης.
Αφού άνοιξε πια ο δρόμος μπορέσαμε και πήγαμε στο σημείο αυτό και εκεί αντίκρισα το μέρος που άρχισε η φωτιά. Όλη η έκταση που κάηκε δεν ξεπέρασε τα 40μ2 αλλά ο κίνδυνος παρ’ όλα αυτά μεγάλος. Το μέρος είναι πάρα πολύ πυκνό σε βλάστηση και μεγάλα πεύκα αλλά η γρήγορη αντιμετώπιση από τις πρώτες επίγειες δυνάμεις που έφτασαν από την Ν. Μάκρη σε συνεργασία μετά και με τα εναέρια μέσα απέδωσαν καρπούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια σήμερα όλοι όσοι εργάστηκαν για την κατάσβεση.

Είδαμε την Αστυνομία εκεί που έπρεπε, είδαμε άμεσα την εναέρια δύναμη, είδαμε πολλές επίγειες δυνάμεις και είδαμε και ένα κλίμα συνεργασίας γενικά.

Μπράβο! Μπράβο και ένα ευχαριστώ στο κάθε πυροσβέστη που ήταν παρών.

Για εμάς που ζούμε εδώ, εμείς που χάσαμε ανθρώπους πέρσι, εμείς που κουβαλάμε τραύματα, εγκαύματα, θέλουμε να μάθουμε!

Γιατί? Γιατί δεν έγιναν όλα αυτά το καλοκαίρι του 2018.