4 μήνες μετά στην “Άνω Ζούγκλα”

0
2390

4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΥΚΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΖΟΥΓΚΛΑ

Τέσσερις μήνες μετά και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.
Η περιοχή ακόμα αντανακλά τις εφιαλτικές εκείνες στιγμές.

Σήμερα κατάλαβα για τα καλά ότι θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να μην μας θυμίζουν καθημερινά οι πληγές της περιοχής την μαύρη αυτή 23 Ιουλίου του 2018.

 

Στην Λεωφόρο  Μαραθώνος στρίβω μέσα στο στενό και αντικρίζω τα πρώτα καμένα σπίτια που κάποτε φιλοξενούσαν ανθρώπους και κατοικίδια κάτω από την σκιά και την δροσιά των πεύκων.

Κοιτάζω γύρω μου και βλέποντας από εδώ την περιοχή όπου κατοικώ να μοιάζει με έρημο, με θλίβει και δυσκολεύομαι να κατανοήσω ότι από τον πράσινο παράδεισο θα είμαστε πια σε μια εντελώς κλιματικά διαφορετική περιοχή, με πολύ κρύο το χειμώνα και εφιαλτική ζέστη το καλοκαίρι. Οι δυνατοί άνεμοι θα ξυρίζουν την περιοχή και τα ζώα τις περιοχής, αυτά που επέζησαν θα δυσκολευτούν να βρουν καταφύγιο.

 

Το κάποτε πυκνό δάσος

Συνεχίζω αντικρίζοντας δεξιά και αριστερά κατεστραμμένα σπίτια, το τοπίο θυμίζει της εικόνες που μόνο από την TV γνωρίζω όταν υπάρχει ρεπορτάζ από πόλεμο.

Όλες αυτές οι εικόνες θέλουν γερό στομάχι… πουθενά ζωή, ησυχία και ξαφνικά με υποδέχεται αυτή η γλυκιά φατσούλα… ξεμυτίζοντας κάτω από την πόρτα… Φαντάζομαι ούτε αυτό το γλυκό σκυλί δε θέλει να ζει σε αυτό το τοπίο. Το σπίτι του καμένο, μία Ελληνική σημαία στο βάθος αφήνει να νοηθεί ότι ο ιδιοκτήτης έρχεται ακόμη στην παλιά του οικία.

Συνεχίζω την κατηφόρα, και εδώ οι εικόνες το ίδιο, μια εμπόλεμη ζώνη. Σακιά με αποκαΐδια αμίαντου περιμένουν ακόμα 4 μήνες μετά, μπας τα πάρει κανείς για να προστατέψουμε την υγεία μας.

4 Μήνες μετά και ο κρατικός μηχανισμός παίζει με ανθρώπινες ζωές!
Τέσσερις Μήνες μετά και ακόμα αναζητάμε δικαιοσύνη!
Τέσσερις Μήνες μετά και παλεύουμε με ένα αλυσοπρίονο να καθαρίσουμε όλη αυτή την έκταση!
Τέσσερις Μήνες μετά και με 3-4 Φορτηγά μαζεύουμε αποκαΐδια τεράστιας καμένης έκτασης! Τέσσερις Μήνες μετά…
δεν υπολογίσατε την οργή χιλιάδων ανθρώπων, δεν υπολογίσατε την οργή των οικογενειών των θυμάτων, δεν υπολογίσατε την ήδη ψυχικά επιβαρυμένη κατάσταση από την άσχημη οικονομία στην Ελλάδα για τα δικά σας αίσχη!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΊΖΕΤΕ, ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!