4 Μήνες μετά η μαυρίλα δεν λέει να φύγει!

0
439

Βρισκόμαστε στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την Ραφήνα με την Νέα Μάκρη. Μην σας ξαφνιάζει που μετά από 132 μέρες διακρίνονται ακόμα τα νεκρά δέντρα να ξεπροβάλλουν από αριστερά και δεξιά, υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα στην περιοχή, που είναι η ύπαρξη επικίνδυνου Αμιάντου σε διάφορα σημεία, μπάζα, αποκαΐδια, λιωμένα σίδερα και άλλα.

Παρόλο που είναι η μεγαλύτερη καταστροφή της Αττικής μετά το πόλεμο, οι Δημοτικές αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να επικοινωνήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης στην κυβέρνηση πιέζοντας και εντάσσοντας στους πυρόπληκτους και κατοίκους της περιοχής.

Αντί να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επιστρατεύσει όλα τα μέσα των γειτονικών δήμων αλλά και ιδιωτών για την άμεση αποκατάσταση της περιοχής, ακόμα και σήμερα όλα συνεχίζονται να γίνονται σε χαλαρούς ρυθμούς ευελπιστώντας την αποκατάσταση της περιοχής από ιδιώτες, εθελοντές και επιχειρηματίες.

Οι χιλιάδες πυρόπληκτοι επαφίενται στην ελεημοσύνη των συνανθρώπων τους, μετατρέποντας μας σε ζητιάνους και ρακοσυλλέκτες!

Καλούμε τους συνανθρώπους μας από την πυκνά κατοικημένη Αθήνα να έρθουν στην ευρύτερη περιοχή της καταστροφής να δουν με τα μάτια τους τους ρυθμούς που έχει αποφασίσει το κράτος να αποκατασταθεί η περιοχή.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας στην εκπομπή του κ. Τράγκα, από τα σπίτια που έχει αποφασιστεί να κατεδαφιστούν για να μπορέσουν ξανά οι ιδιοκτήτες να χτίσουν, έχει γίνει πράξη μόλις το 10%!

Κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αντιθέτως το κράτος επιτρέπει  την κλοπή των σημαντικών κορμών που θα προσφέρουν συγκράτηση του εδάφους από της επόμενες βροχές.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από την σημερινή κατάσταση του κεντρικού παραλιακού δρόμου!