4 Αυγούστου η ημέρα των πυρόπληκτων!

0
572

Την Κυριακή 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 2 σημαντικές εκδηλώσεις που βάζουν τους πυρόπληκτους της 23 Ιουλίου στην τελική τροχιά για την απόκτηση μιας νομικής υπόστασης με μια ενιαία δυνατή φωνή. Τα προβλήματα των πυρόπληκτων είναι πολλά και η επιθυμία για βοήθεια και ενημέρωση μεγάλη.

Ζητείται το αυτονόητο: έγκαιρη ενημέρωση και δυνατότητα συμμετοχής σε αποφάσεις που αφορούν τους πυρόπληκτους.

Έτσι, την Κυριακή  και  ώρα 11 στην δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε η 4η Γενική Συνέλευση του υπό ίδρυση σωματείου “Ένωση Πυρόπληκτων”.

Το ίδιο απόγευμα  ώρα 6 στο ξενοδοχείο Ματι ακολούθησε η 1η συγκέντρωση Μόνιμων Κατοίκων Ματιού που συντόνισε η κυρία Μάγδα Καπίρη Κόκκαλη, ιδρυτικό μέλος της  ένωσης πυρόπληκτων και της ομάδας του Facebook «Act 4 Mati – Πληγέντες Αν. Αττικής»

Μέσα σε ένα χρόνο δεν μπορούν να μείνουν  απαρατήρητες οι ενέργειες που έχουν κάνει με δικιά τους πρωτοβουλία μια ομάδα ανθρώπων (ΣΕΚΜΑ) για να βοηθήσουν την αποκατάσταση εγκαυματιών, να οργανώσουν δεντροφυτεύεις, να μιλήσουν με κυβερνητικά στελέχη, και να παραβρεθούν σε διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις που αφορούν τους πυρόπληκτους.

Σε αυτό το έργο πρόσφεραν και τα μέλη του εξωραϊστικού Συλλόγου του Ν.Βουτζά, όπου και αυτοί με την σειρά τους δημιούργησαν την συντονιστική ομάδα του Ν.Βουτζά για να διαπραγματευτούν, να διαμαρτυρηθούν και να προσφέρουν για τους πυρόπληκτους.

Πέρα από αυτό  που πρόσφεραν μέχρι σήμερα αυτές οι ομάδες  πρέπει να στηρίξουν μαζί με όλους τους  υπόλοιπους Συλλόγους της περιοχής μας την απόλυτη ένωση των πυρόπληκτων.

Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σε αριθμό πυρόπληκτων,  τόσο μεγαλύτερη και η δύναμη για την διεκδίκηση όλων αυτών που δεν έγιναν μέχρι σήμερα.